TVR va intra în insolvență, crede Stelian Tănase, dupădiscuția cu premierul Ponta

Posted on mart. 25 2014 - 4:50pm by petre

Președintele-director general al TVR, Stelian Tănase, a declarat, marți, dupăîntâlnirea cu premierul Victor Ponta, căs-a convenit asupra unui proces de restructurare a televiziunii publice, el apreciind cătrebuie refăcutăorganigrama pentru a face un organism competitiv și invocând modelul BBC.

Stelian Tănase a spus căa participat la Parlament la a doua întâlnire, în câteva zile, cu premierul Ponta, în legăturăcu situația TVR.

„Am ajuns la anumite conluzii, cu un plan de măsuri care va trebui aplicat în perioada următoare”, a spus Stelian Tănase.

El a arătat căsăptămâna viitoare, marți, se va alege un CA care va încheia un provizorat care a provocat destule neliniști și daune TVR.

„Odatăcu instalarea CA, activitatea TVR va intra în normal”, a spus Stelian Tănase.

El a precizat căa convenit cu Ponta asupra unui proces de restructurare, de reorganizare a TVR în baza legii 85/2006 (privind insolvența).

Tănase și-a exprimat speranța căvor fi luate decizile necesare, în așa fel încât în 2-3 ani săse treacăla un „format BBC”, care va însemna și crearea unui structuri comune cu radioul public.

„Sper ca în curând Guvernul săia măsurile necesare și săputem trece la aceastăreformăprofundăa TVR, de fapt o restructurare de proporții în așa fel ca într-un număr de doi ani, poate trei – proiectul meu este pânăîn 2016 – sătrecem la un format BBC care va însemna de fapt și crearea unei structuri comune cu radioul public”, a spus Stelian Tănase.

El a arătat cănu se pleacăde la ideea de concediere a angajaților, ci de la ideea de a avea o nouăorganigramăcare săfacăeficientăTVR.

„Ea (organigrama, n.r.) este gândităaltfel, în urmăcu 40 de ani, aproape 50 de ani, iar Legea 41/1994 este complet depășităși nu mai funcționăm. Este exact ca un Trabant cu care vrem săîntrecem mașinile care se produc anul ăsta sau săintrăm în competiție cu celelate televiziuni. Deci trebuie restructurată”, a spus Stelian Tănase.

Stelian Tănase a mai spus căare sprijinul politic pentru a-și continua activitatea la șefia TVR.

Președintele – director general interimar al TVR, Stelian Tănase, a declarat, marți, dupăo discuție cu premierul Victor Ponta, cămajorarea taxei TV este o chestiune aflatăîn discuție, pe agendă, el arătând că, în opinia sa, majorarea nu se va putea aplica în acest an.

„Înprogramul stabilit cu premierul azi nu s-a evocat acest punct (majorarea taxei, n.r.), pentru căl-am discutat săptămâna trecutăcu argumente pro și contra. Nu pot săspun căîn acest moment am luat o decizie fermăîn sensul unui calendar și în sensul unei sume pe care telespectatorul român va trebui săo plătească, dar este o problemăpe agendă. Dacăîmi cereți o evaluare, cred căîn acest an nu se va putea face”, a spus Stelian Tănase.

El a spus cătaxa TV din România este cea mai micădin Europa.

„Este ce mai micătaxă, e mai puțin de 11 euro, în timp ce o republicămică, așa cum este Muntenegru, plătește 26. Polonia plătește 50, Elveția undeva la 360 și ceva de euro. Dar când cumpărăm de pildăCampionatul Mondial, prețul e același și pentru elvețieni și pentru suedezi și pentru români”, a spus Stelian Tănase.

Tănase: Eu cred căinsolvența nu poate fi evitatăla TVR

Directorul general interimar al TVR, Stelian Tănase, a declarat, marți, dupăo întrevedere cu premierul Victor Ponta, căinsolvența nu poate fi evitatăla televiziunea publică, el arătând căaceastăvariantăa fost discutatăcu primul-ministru, ca și alte scenarii.

„S-a discutat și acest lucru (despre insolvență- n.r.), cum s-au discutat și alte scenarii. Existăpe masă, este o problemăcare trebuie rezolvată, dar avem în minte și alte propuneri. Mâine, dupăședința de Guvern, premierul Ponta va ieși sădea mai multe explicații, multe sunt tehnice și țin de fiscalitate, administrare, restructurarea taxelor”, a spus Stelian Tănase.

El a spus căorganigrama TVR trebuie refăcutăneapărat și căse va merge pe modelul BBC.

ÃŽntrebat dacăpoate fi evitatăinsolvența TVR, Stelian Tănase a precizat: „Dacămăîntrebați pe mine, ce cred eu, eu cred cănu”.

„Dar măgândesc mai mult la ceea ce înseamnărestructurare, reformă, mai mult decât neapărat insolvență, deși aceastădiscuție se face în temeiul Legii 85/2006 care este Legea insolvenței”, a adăugat Stelian Tănase.

Tănase: Legea TVR va trebui modificată; Patriarhia și Academia ar putea avea membri în CA

Director general interimar al TVR, Stelian Tănase, a declarat, marți, dupăo întrevedere cu premierul Victor Ponta, căLegea televiziunii publice vva trebui modificată, astfel încât săse schimbe modul în care instituția este condusăși săprevadăunificarea cu Radioul.

Tănase: Dupădiscuții cu Ponta și Antonescu, am obținut sprijin politic pentru măsurile de la TVR

Directorul general interimar al TVR, Stelian Tănase, a declarat, marți, că, dupădouăîntâlniri cu premierul Victor Ponta și o întâlnire cu liderul PNL Crin Antonescu, a obținut sprijin politic și garanții pentru măsurile care trebuie luate la TVR.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author