Tramvaiul turcesc cumpărat de Timişoara a intrat în probe

Posted on apr. 14 2021 - 7:33pm by petre

Noul tramvai al Timișoarei a intrat în testări europene.

Noile tramvaie care vor circula în Timișoara vor fi testate în laboratoare specializate din Germania, Cehia, Spania și Turcia, ultimele teste urmând să aibă loc în Timișoara.

Municipiul Timișoara va achiziționa 21 de tramvaie noi, în baza Contractului de furnizare nr.103/26.07.2019, semnat cu Bozankaya Otomotiv MAK. IML. ITH. VE IHR A.S.

Pentru a fi acceptat la recepție, primul tramvaiul livrat trebuie să fie omologat/agrementat în România.

Furnizorul a parcurs primele etape necesare obținerii omologării pentru primul tramvai, de la Autoritatea Feroviară Română.

stfel, AFER a avizat Specificația tehnică a noului tramvai în data de 01.03.2021 și a aprobat Programul de teste și încercări în data de 31.03.2021.

Testările pentru noul tramvai al Timișoarei au început în aceste zile. Pentru omologare se vor face 57 de teste și încercări, din care 23 se vor realiza în laboratoare agreate din Uniunea Europeană, laboratoare specializate din Germania, Cehia și Spania, după care vor urma testele în Timișoara în luna iulie, iar celelalte se vor face în fabrica din Ankara.

 

 

Caracteristici tramvaie: lungime: 29,95 m, lăţime: 2,40 m, număr călători: 200, autonomie tramvai: 63 km (asigurată printr-o sursă de furnizare a energiei electrice, montată pe tramvai).

Preţ unitar tramvai, după licitaţie: Noul tramvai al Timișoarei a intrat în testări europeneNoile tramvaie care vor circula în Timișoara vor fi testate în laboratoare specializate din Germania, Cehia, Spania și Turcia, ultimele teste urmând să aibă loc în Timișoara. Municipiul Timișoara va achiziționa 21 de tramvaie noi, în baza Contractului de furnizare nr.103/26.07.2019, semnat cu Bozankaya Otomotiv MAK. IML. ITH. VE IHR A.S. Pentru a fi acceptat la recepție, primul tramvaiul livrat trebuie să fie omologat/agrementat în România. Furnizorul a parcurs primele etape necesare obținerii omologării pentru primul tramvai, de la Autoritatea Feroviară Română.Astfel, AFER a avizat Specificația tehnică a noului tramvai în data de 01.03.2021 și a aprobat Programul de teste și încercări în data de 31.03.2021. Testările pentru noul tramvai al Timișoarei au început în aceste zile. Pentru omologare se vor face 57 de teste și încercări, din care 23 se vor realiza în laboratoare agreate din Uniunea Europeană, laboratoare specializate din Germania,Cehia și Spania, după care vor urma testele în Timișoara în luna iulie, iar celelalte se vor face în fabrica din Ankara. Caracteristici tramvaie: lungime: 29,95 m, lăţime: 2,40 m, număr călători: 200, autonomie tramvai: 63 km (asigurată printr-o sursă de furnizare a energiei electrice, montată pe tramvai). Preţ unitar tramvai, după licitaţie: 9.736.875,00 lei, fără TVA, finanțarea fiind din fonduri europene., fără TVA, finanțarea fiind din fonduri europene.

Comments

comments

About the Author