Traficanții de droguri din Timiș, luați cu asalt dis de dimineață – 18 percheziții în curs

Posted on oct. 19 2022 - 7:10am by petre

La data de 19 octombrie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Timișoara efectuează 18 percheziții domiciliare, în județul Timiș, la membrii unei grupări infracționale organizate implicate în traficul intern și internațional de droguri de risc și mare risc, dar și substanțe cu efecte psihoactive, urmând a fi puse în executare 21 de mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, persoanele bănuite ar fi pus bazele unui grup infracțional organizat ce are ca obiect de activitate traficul intern și internațional de droguri de risc și mare risc și cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Pe parcursul cercetărilor, s-a stabilit că la această grupare ar fi aderat de-a lungul timpului și alte persoane.

Principala modalitate de aprovizionare cu droguri a grupării s-ar fi realizat prin plasarea de comenzi pe DARKNET, dar și prin expedierea unor colete prin intermediul unor firme de coletărie, în special din Olanda și Germania, pe parcursul cercetărilor fiind interceptate mai multe colete sau trimiteri poștale care conțineau droguri sau substanțe cu efecte psihoactive, de ordinul kilogramelor.

Distribuția stradală a drogurilor ar fi fost atent monitorizată de liderii grupării, dar și de anumiți membrii cu notorietate în Timișoara, care ar fi folosit inclusiv acțiuni de violență sau amenințări asupra dealerilor stradali sau a altor persoane care intenționau să pătrundă pe piața ilicită a drogurilor, dar și pentru recuperarea datoriilor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din Poliția Română.

La acțiune participă polițiștii din cadrul S.C.C.O. Caraș-Severin, S.C.C.O. Arad și I.P.J. Timiș, precum și jandarmii G.J.M. Timișoara și I.J.J. Timiș.

Comments

comments

About the Author