Timișoara se aliniază marilor orașe europene și interzice hrănirea porumbeilor și a câinilor comunitari – vezi noul REGULAMENT propus

Posted on apr. 12 2021 - 2:15pm by petre

Conform unui proiect de hotărâre care vizează un nou regulament pentru privind deţinerea animalelor de companie şi accesul persoanelor însoţite de acestea, în municipiul Timişoara

„este interzisă hrănirea animalelor și a păsărilor pe domeniul public și privat al municipiului Timișoara”, faptă care se sancționează cu amenzi cuprinse între 100 și 200 de lei.

Cu alte cuvinte această prevedere vizează obiceiul oamenilor de a hrăni atât porumbeii din zona centrală a orașului cât și câinii vagabonzi.

Pe de altă parte, noul regulament prevede că transportul animalelor de companie, câini și pisici, este permis în mijloacele de transport în comun cu anumite condiții.

„Câinii de talie medie şi mare vor fi ţinuţi în lesă, prinsă de zgardă sau ham şi vor purta botniţă. Câinii de talie mică vor fi ţinuţi în lesă, prinsă de zgardă sau ham, ţinuţi în braţe sau în cuşcă/geantă de transport. Pisicile sau alte animale mici vor fi ţinute în cuşcă/ geantă de transport”.

În plus, stăpâni vor trebui să plătească bilet si pentru animalul de companie plimbat cu tramvaiul, autobuzul sau troleibuzul și chiar pe vaporaș.

Vestea bună pentru posesorii de animale de companie este că nu vor mai fi nevoiți să obțină acordul vecinilor pentru a crește la bloc aceste animale.

CITEȘTE AICI TOT REGULAMENTUL

Comments

comments

About the Author