Sute de arestări la Paris și Bruxelles după semifinala Franța – Maroc

Posted on dec. 15 2022 - 9:56pm by petre

Polițiștii au reținut aproape 400 de oameni în Franța și Belgia după semifinala Cupei Mondiale la fotbal din Qatar, de miercuri, câștigată de Franța în fața Marocului cu 2-0.

Un purtător de cuvânt al poliției franceze citat de DPA a spus că după partidă au fost reținute în urma unor incidente violente 266 de persoane, dintre care 167 la Paris.

Procurorii parizieni au informat că au fost reținuți 40 de indivizi „din spectrul de dreapta”, unii dintre ei având asupra lor „arme albe”. Presa a relatat că ei ar fi avut de gând să se confrunte cu suporterii Marocului, cel mai probabil pe faimoasa arteră pariziană Champs-Élysées, unde zeci de mii de oameni au sărbătorit victoria franceză.

Presa franceză a relatat că un adolescent a murit în orașul Montpelier în timpul manifestației de după meci, căzând sub roțile unei mașini. Potrivit imaginilor de pe rețele, șoferul a întors brusc mașina după ce un grup de indivizi au smuls de pe ea un steag francez. Băiatul de 14 ani prins sub roți a murit la spital.

La Bruxelles au fost arestați cam 100 de oameni, unii acuzați de deținere de focuri de artificii interzise. Două mașini de poliție au fost avariate în incidente violente în capitala belgiană. Câteva persoane au fost reținute și la Anvers.

Atât la Paris, cât și la Bruxelles, poliția a desfășurat forțe de ordine suplimentare înainte de fluierul final al partidei din Qatar.

În întreaga Franță au fost mobilizați 10.000 de polițiști. Unii dintre ai au recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa grupuri agresive de suporteri la Arcul de Triumf, la Paris, dar și în orașul Nisa.

sursa Europa Liberă

Comments

comments

About the Author