Structura și componența viitorului Guvern! Vezi cine sunt miniștrii propuși și ce se va întâmpla cu Dragnea

Posted on dec. 14 2014 - 6:41pm by petre

CExN al PSD a votat, duminică, cu unanimitate de voturi, structura și componența Guvernului Ponta 4, fărăLiviu Dragnea vicepremier, printre miniștrii noi ai PSD numărându-se Ionuț Vulpescu, Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, Adrian Anghel și Liviu Pop.

Viitorul Cabinet va avea un singur vicepremier, aceastăfuncție urmând a fi deținutăde Gabriel Oprea. Liviu Dragnea nu va mai fi vicepremier, el urmând sădeținădoar portofoliul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Potrivit listei de miniștri prezentatăde Ponta, Darius Vâlcov va prelua portfoliul Finanțelor, comasat cu cel al Bugetului. La Ministerul Mediului a fost propusăGrațiela Gavrilescu (PLR).  PLR va mai avea un ministru în persoana lui Andrei Gerea, care va deține portofoliul Energiei, comasat cu domeniul IMM-urilor. Portofoliul Economiei va fi preluat de PSD, care îl va propune pe deputatul Mihai Tudose. Educația a fost cedatăPC, care îl va propune pe Sorin Câmpeanu. La Comunicații a fost propus deputatul Sorin Grindeanu (PSD). Minsiterul Culturii va fi deținut de PSD, care îl va propune pe deputatul Ionuț Vulpescu.

Ministerul Românilor de Pretutindeni se va păstra și în viitorul guvern, acesta urmând săfie deținut de senatorul Adrian Anghel. De asemenea, se va menține și portofoliul Dialogului Social, unde va fi propus senatorul Liviu Pop.

Comments

comments

About the Author