Scene dramatice pe Litoralul românesc

Posted on aug. 12 2022 - 8:28pm by petre

 

Pentru 12 oameni, a fost ultima baie în acest sezon.

Au fost scene dramatice şi azi la malul mării. În cea de-a 6 zi de steag roşu în staţiunile din sudul litoralului, salvamarii au scos din valuri o fată şi pe tatăl ei, care au intrat în panică după ce valurile puternice şi curenţii i-au purtat departe de mal. Marea dă semne că se linişteşte, dar steagul roşu şi cel galben rămân arborate în mai multe staţiuni.

 

Au fost la un pas de moarte

Cu chiu cu vai, salvamarul a reuşit să o scoată pe copilă prima din apă şi să o urce pe jet ski. Tatăl fetei i-a făcut semn că mai rezistă şi să o ducă pe ea la mal mai întâi. Câteva clipe mai târziu, valurile dărâmă jet ski-ul salvamarului.

 

Tată şi fiică au ignorat şi steagul roşu, şi fluierele salvamarilor. S-au aventurat în valuri, fără să îşi dea seama de pericol: curenţii puternici se formează chiar şi la mal. Apa i-a purtat pe nesimţite tot mai departe, iar valurile tot mai mari aproape că i-au înecat. Norocul lor: salvamarii.

 

Intervenţia a avut final fericit: cu ajutorul unor turişti, salvamarul şi copila s-au urcat înapoi pe jet ski şi au ajuns cu bine pe plajă. De la începutul sezonului, zeci de turişti au fost scoşi din mare în ultima clipă. Sleiţi de putere şi speriaţi, dar în viaţă, după ce au ignorat avertismentele salvamarilor.

Nu toţi turiştii au fost la fel de norocoşi. 12 oameni au murit înecaţi până acum pe litoral, iar un adolescent de 18 ani e de negăsit de trei zile, după ce a vrut să facă o baie la nouă seara. Printre victime, e şi un salvamar. Sorin avea 48 de ani, patru ani experienţă în meserie şi a murit în timp ce încerca să salveze un turist.

Salvamarii sunt îngroziţi de ce au văzut în aceste două luni şi jumătate. Avertismentele lor de bună credinţă sunt ignorate de turişti.

sursa: Observator News

Comments

comments

About the Author