Scandal cu bătaie și urlete într-un avion Tarom

Posted on iul. 18 2019 - 7:31pm by petre

Circ cu pumni, urlete și amenințări la bordul unui avion Tarom, care urma să decoleze din București către Cairo.

Totul a pornit după ce o femeie de origine arabă, care nu vorbea engleză, ar fi refuzat să se mute din dreptul ieșirii de urgență și ar fi blocat zona… cu bagaje.
!

În disputa care a izbucnit cu echipajul aeronavei s-a implicat și soțul acesteia, iar forțele de securitate ale aeroportului l-au evacuat în țipetele celorlați pasageri. Imaginile au fost postate pe Facebook de un martor care acuză folosirea exagerată și nejustificată a forței.

La rândul lor, cei de la Tarom susțin că a respectat regulile de siguranță. Imaginile au fost filmate la bordul unui avion Tarom care urmă să plece joi la prânz către Cairo. O parte din pasageri veneau de la Amsterdam și au avut escală în București.

La un moment dat, o femeie a avut un schimb dur de replici cu echipajul de la bord și chiar ar fi scuipat pe cineva. Apoi s-a mutat pe ultimul rând din avion, lângă soțul ei. Comandantul a cerut ajutorul forțelor de ordine de pe aeroport, care au intervenit și au încercat să o evacueze cu forța. Partenerul i-a sărit în ajutor, iar conflictul a escaladat.

Unii dintre copiii care au asistat la îmbrânceli au început să plângă, iar călătorii au început să filmeze. Puțin a lipsit ca în conflict să nu se implice și alți pasageri. Într-un final, cei doi soți și copilul lor au fost scoși din avion. Ceilalți au reclamat că, în învălmășeală, unei femei i s-a făcut rău și a leșinat. Cea care a filmat totul spune că nu ar fi trebuit să se ajungă la așa ceva.

Potrivit Tarom, un pasager care stă pe scaunele din zona ieșirii de urgență trebuie să vorbească engleza ori limba echipajului și precizează că:

„Pasagerul nu vorbea cele două limbi, nu era locul ei, a refuzat să se legitimeze, iar bagajele erau sub scaun și în fața ei, ceea ce este interzis. Ne pare rău, dar nu putem ignora pasagerii indisciplinați care nu respectă regulile de securitate și care pot pune în pericol siguranță și securitatea altor pasageri. Nu ne asumăm responsabilitatea rezolvării conflictului de către forțele de securitate.”

Oficialii de pe aeroport susțin că intervenția a fost făcută de angajați ai poliției de frontieră. Deocamdată, superiorii celor vizați nu au comentat cazul.

Comments

comments

About the Author