SĂƒrbii, șocați de decizia Ugariei de a ridica un gard pe toatăfrontiera

Posted on iun. 18 2015 - 2:47pm by petre

Premierul sârb Aleksandăr Vucici s-a declarat „șocat”, în timpul unei vizite la Oslo, de planul Ungariei de a ridica un gard la frontiera dintre cele douățări, cu scopul de a împiedica imigranții săpătrundăpe teritoriul ungar, relateazăBBC News online.

Vucici a declarat căgardul, înalt de patru metri, „nu este soluția” la problema imigranților care intrăîn Ungaria de pe teritoriul Serbiei.

Autoritățile ungare au anunțat acest plan miercuri, precizând căgardul va va fi instalat de-a lungul celor 175 kilometri de frontierădintre cele douățări.

Ministrul ungur de Externe Peter Szijjarto a declarat căBudapesta nu poate săaștepte ca Uniunea Europeană(UE) săgăseascăo soluție la problema imigrației.

„Sunt surprins și șocat”, a declarat Vucici pentru un post de televiziune, în timpul unei vizite la Oslo, adăugând că”vom discuta despre aceastădecizie cu colegii noștri unguri”.

„Ridicarea unor ziduri nu este o soluție. Serbia nu poate fi consideratăresponsabilăde situația creatăde către imigranți, suntem doar o țarăde tranzit. Este Serbia responsabilăde criza din Siria?”, a continuat el.

Vucici a anunțat căintenționeazăsădiscute despre acest subiect cu partenerii țării sale din cadrul UE.

Numărul imigranților și solicitanților de azil care au pătruns în Ungaria în 2015 a crescut puternic. Potrivit Guvernului, aproximativ 54.000 de imigranți au intrat pânăîn prezent în țarăde la începutul anului, în comparație cu 43.000 de persoane în 2014

– „ÃŽnchidere fizică”

Poliția a înregistrat 10.000 de persoane care au traecut frontiera ilegal numai în ianuarie.

ÃŽnsă, pe de altăparte, zeci de mii de unguri și-au părăsit țara.

„Imigrația este una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntăUE în prezent”, declara Szijjarto miercuri, într-o conferințăde presă. „Vorbim despre o porțiune de frontierăde 175 de kilometri, care poate fi închisăfizic cu un gard de patru metri înălțime. Ministrul de Interne a primit instrucțiuni săpregăteascăacest lucru”, adăuga el.

Szijjarto aprecia căgradul nu contravine niciuneia dintre obligațiile internaționale pe care și le-a asumat țara sa și căplanul urmeazăsăfie pregătit săptămâna viitoare.

Unii critici afirmăcăanunțul este ultimul dintr-o serie, în cadrul retoricii antiimigrație a Guvernului ungar.

O campanie guvernamentalăde afișaj – cu mesaje ca „Dacăvii în Ungaria, nu le lua locurile de muncăungurilor!” – a provocat o controversăși a determinat ONU să-și pregăteascăpropria campanie de afișaj prin care săprezinte refugiați care s-au integrat cu succes în societatea ungară.

Campania de afișaj face parte din eforturile Guvernului de a obține susținerea publicăîn vedea înăspririi legislației cu privire la imigrație, așteptate în curând.

Oficiali unguri au declarat căpanorile afișate fac parte dintr-un studiu efectuat în rândul alegătorilor cu privire la imigranți, în cadrul căruia au fost chestionați opt milioane de unguri.

Oamenii au fost întrebați, în acest chestionar cu privire la imigrație, dacăsunt de acord sau nu căimigranții le pun în pericol sursele de venit și răspândesc terorismul.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author