S a deschis Târgul de Crăciun de la Timișoara cu shaorma, prețuri prohibitive și un primar huiduit

Posted on nov. 27 2022 - 8:48pm by petre

S a deschis Târgul de Crăciun de la Timișoara cu shaorma, prețuri prohibitive și un primar huiduit care nu a avut curaj să spună două vorbe la microfon.

Duminică, la ora 17:30, a fost programată aprinderea luminițelor de sărbătoare în centrul orașului Timișoara.

 

Primarul Timișoarei a urcat pe scenă să apese butonul roșu pentru aprinderea luminițelor, dar, după ce un grup din public a început să îl huiduie și să îi ceară demisia, a renunțat să mai spună ceva la microfon.

Cât despre târg, este la fel de slab și fără substanță ca ediția de anul trecut.

Preturi astronomice și produsele tradiționale înlocuite cu shaorma, fructe de mare și mâncare mexicană.

Foarte mulți comercianți locali tradiționali au fost fie împiedicați să participe la târg, fie din cauza ambiguității și a secretomaniei de la Casa de Cultură și mai ales datorită tarifelor uriașe de închiriere a locurilor pentru căsuțe au renunțat să participe la târg.

Ah, și avem roata panoramică adusă de la Mamaia.

Chiar și în aceste condiții de neprofesionalism organizatoric și de dispreț față de tradițiile orașului (să nu uităm că Timișoara a fost acum 15 ani primul oraș din România care a adoptat moda vest europeană a Târgului de Crăciun și am avut, an de an, ediții reușite) timișorenii se bucură de tot mai puținul divertisment de care au parte, pe banii lor, în orașul lor.

Noroc că mai avem parte de un târg de Crăciun cu program artistic bogat, divertisment și bunătăți la Iulius Town și vom avea și Parcul Crăciunului organizat de CJT la Muzeul Satului.

Cât despre Târgul de Crăciun organizat în Piața Victorie, suntem la ani lumină distanță de Sibiu, Brașov, București, Craiova….
Din păcate.

Comments

comments

About the Author