Românii, discriminați și acum la intrare în țările Schengen – toți cei care ajung cu avionul în Franța, de exemplu, verificați la documente

Posted on apr. 2 2024 - 7:51pm by petre

Bucuria intrării României în spațiu Schengen, anunțată cu surle și trâmbițe de guvernanți, s-a dovedit de scurtă durată.

Chiar dacă, teoretic și legal conform tratatelor europene, se poate circula liber pe cale aeriană în spațiul Schengen, iată că acest lucru cel puțin în primele zile de la intrarea în vigoare a noului statut de țară nu s a întâmplat.

Au spus-o pe rețelele sociale foarte mulți români care au călătorit din România spre Europa și a spus-o un europarlamentar român, Vlad Gheorghe, care a și filmat de pe aeroportul din Paris momentul în care toți românii coborâți din avion sunt opriți de un baraj de polițiști și controlați la documente.

Practic, dacă e să ne luăm după ce s-a întâmplat în aceste două zile, singura schimbare este că nu se mai face control la o gheretă ci se face pe un culoar.

Astăzi, parlamentarul român a depus la Comisia Europeană o plângere în acest sens, cerând tragerea la răspundere a tuturor celor care nu pun în aplicare tratatele europene și discriminează cetățenii români.

Comments

comments

About the Author