România a tras în premieră cu sistemul Patriot

Posted on nov. 15 2023 - 7:50pm by petre

Pentru prima oară în istoria Armatei Române, au avut loc, miercuri, trageri reale cu sistemul de rachete sol-aer Patriot, însă evenimentul nu a fost lipsit de probleme.

 

Pentru a intra în posesia acestei arme americane, România a scos din buzunar circa patru miliarde de dolari, pentru șapte sisteme Patriot, dar momentan au fost livrate doar patru dintre acestea, dintre care doar unul este operațional.

 

În cadrul evenimentul de miercuri, din poligonul Capu Midia, unul dintre lansatoare a avut însă o problemă tehnică, iar la a treia tragere s-a pierdut legatura între cabina de control și un lansator.

Așadar, în timpul acelei trageri a fost pierdută legătura între centrul de comandă și țintă, dar problema a fost rezolvată pe parcurs.

 

Mai mult, Patriot este cel mai performant sistem sol-aer care există în aces moment, iar rachetele pot ajunge și la 100 de kilometri pe mare.

Pe site-ul oficial MApN nu a mai comunicat nimic în plus față de anunțul de pe 13 noiembrie (în care era anunțat exercițiul de astăzi), ci doar a postat poze de la eveniment.

Comments

comments

About the Author