Rogue One, noua poveste Star Wars,  e un film care trebuie văzut mai ales în IMAX 3D VIDEO

Posted on dec. 16 2016 - 8:25pm by petre

Lucasfilm prezintă„Rogue One: O poveste Star Wars„, primul film din seria de filme de sine stătătoare marca „Star Wars„, a căror acțiune se desfășoarăîn universul cunoscut și iubit de fani, dar având personaje și fire narative noi. Prima dintre aceste povești fascinante și creative, „Rogue One„ urmărește un grup de eroi neobișnuiți, care, într-o perioadăde conflict, își unesc forțele și pornesc în misiune pentru a fura planurile pentru Death Star, cea mai puternicăarmăde distrugere pe care o are Imperiul.

Filmul „Rogue One: O poveste Star Wars„ este distribuit de Forum Film România și are premiera oficialăpe 16 decembrie 2016, fiind disponibil în rețeaua Cinema City România în format 3D (subtitrat și dublat), IMAX 3D (AFI Palace Cotroceni București, Shopping City Timișoara) și 4DX 3D (Mega Mall București, City Park Mall Constanța, Shopping City Timișoara).
Petre Irimuș, redactor șef TimișoaraȘtiri.ro
„Introducerea în scenăa unui personaj de calibrul lui Che Guevara, misteriosul – mai rebel decât rebeliunea – Saw Gerrera, jucat de Forrest Whitaker, dăgreutate unei povești care curge lin mai ales grație prospețimii eroinei principale Jyn Erso, interpretatăde Felicity Jones.
Așadar, noul sequel Star Wars se învârte doar aluziv în jurul Forței, fărăadevărații Cavalerii Jedi, dar cu o cometicăapariție a lui Darth Vader, inclusiv trucurile din dotare. Înrest, povestea ne duce înapoi la primul episod al operei spațiale, în timpurile tulburi ale construției Stelei Morții și ne promite, în final, readucerea pe ecran a prințesei Leila. Mai ales in IMAX 3D, Rogue One trebuie văzut.„

star-wars_imax-poster-2

Ștefan Dobroiu, redactor Cinemagia.ro
Fanii universului Star Wars se vor bucura fărăîndoialăde o reîntâlnire cu acesta, dar „Rogue One: O poveste Star Wars„ are toate șansele să-i atragăși pe cei mai puțin pasionați de aventurile din populara sagăspațială. Regizorul Gareth Edwards (Monsters, Godzilla) reușește un film antrenant și intens, iar, din punctul de vedere al modului cum sunt tratate personajele, parcănici nu ar fi o producție Disney. […] De văzut pe un ecran cât mai mare.

Marc Ulieriu, redactor-șef „Știință& Tehnică„
Este un film cu multăacțiune, genul military SF, dar care se „leagă„, se „coagulează„ foarte-foarte bine. Niciun cadru nu mi s-a părut exagerat sau în plus. Nota 10 pentru scenariu, regie și imagine. […]„Rogue One„ m-a încântat mai mult decât „The Force Awakens„, iar dacăsunteți fani ai seriei sau vădelectați cu pelicule SF, merităneapărat sămergeți să-l vedeți la cinematograf. Recomandarea mea, pentru o imersiune totalăîn acțiune, este IMAX 3D!

Octavian Palade, redactor-șef Playtech.ro
„Rogue One: O poveste Star Wars„ a fost poate cea mai plăcutăsurprizăcinematograficăde anul acesta, reușind săîmi depășeascăașteptările (apropo de așteptări, am refuzat sămăuit la trailere sau săcitesc descrierea de pe IMDB înainte săvăd filmul, pentru căm-am ars de douăori cu alte filme pentru care s-a făcut mult hype). Am fost surprins în mod plăcut de abordarea mai întunecată, iar povestea a reușit chiar săacopere anumite „plot holes„ din seria originală. Finalul a părut puțin forțat, și veți înțelege de ce când veți vedea filmul, dar am înțeles decizia scenariștilor și regizorului.

Sorin Minca, redactor IGN România
Acțiunea continuăcu întorsături de situație, iar efectele vizuale de calitate și echilibrul umor-dramăsunt la ele acasăîn acest titlu „Star Wars„. […] Estetica cinematograficăeste remarcabilă, cu unghiuri și plimbări meseriașe ale camerei, dovadăcăechipa de producție a avut inspirație la mânuirea tehnologiilor folosite pentru filmare și editare. Câteodatăm-am simțit imersat în acțiune, mai ales la unele scene de zbor, care îmi doresc săfi durat mai mult. […] Povestea este destul de maturăși întunecată, într-o măsurăîn care nu te-ai aștepta de la Disney. Este o veritabilăpoveste de război pe care ai săvrei săo auzi. „Rogue One: O poveste Star Wars„ păstreazătradiția francizei și reușește săaducăceva nou, mai mult nou decât a adus „Trezirea Forței„. […] Iar dacănu te intereseazăașa mult cum se leagăaceastăpiesăla marea poveste – se leagăchiar foarte bine și explicăbine anumite aspecte pentru Episodul IV – tot merităsăîl vezi ca pe o desfătare vizualăspectaculoasă. S-a aplaudat la final.

Claudiu Petrescu, redactor-șef Movienews.ro
[…] am aplaudat la încheierea „Rogue One: O poveste Star Wars„ și n-am fost singurul, asta ar trebui săspunădestule despre film. Văzut la IMAX în 3D, cum ar trebui săfie văzut de toatălumea, filmul lui Gareth Edwards, mi-a depășit așteptările. Știam căva fi bun… speram săfie bun, dar am avut o surprizăsăfie mai mult decât “bun„, și am săîncerc săvăspun de ce. „Rogue One„ este așezat perfect între „Revenge of the Sith„ și „A New Hope„, finalul fiind demn, pe bunădreptate, de aplauzele care le-am oferit, și nu numai căse potrivește bine dar îl poți și compara cu trilogia veche, prin stil, culori, muzică, desfășurarea acțiunii și talentul lui Gareth, în spatele camerei, de a face posibile toate acestea.

Ștefan Dedal, redactor Times New Roman
Cel mai matur, mai încrâncenat, mai sumbru, mai dezvoltat la nivelul detaliilor (tehnice), cu probabil cea mai spectaculoasăintrare a lui Vader (căvoiați săștiți) din toatăseria SW, RO este în același timp, așa cum îl aratătitlul, destul de rogue (în sens de ‚pe cont propriu’) fațăde predecesoare, atât în literă, cât și în spirit. […] Înce privește imaginea (și cu asta am încheiat): uiți pur și simplu de tine, de sală, de sunetul ronțăitului de popcorn. Hipnotică, mai ales în combinație cu coloana sonoră(vechile laitmotive, dintre care cel imperial, când apare Vader). Ah, acea crash de nave imperiale… Poezie pură. Absolut superb.

Andreea Lupescu, redactor Metropotam.ro
Ne-a ținut pe scaune 133 de minute cu ochelarii 3D pe nas și cu sentimentul de „uau, se-ntâmplătot ce ne așteptam săse întâmple„. ÃŽntr-un sens bun. Înspiritul grandios „Star Wars„, „Rogue One„ vine cu elemente care săîți stârneascăfamiliaritatea încădin primele secunde: coloana sonoră, modul în care personajele frazează, luptele care nu-se-mai-termină, explozii, panorame spectaculoase din galaxii. Binele comun, sacrificiu, oameni obișnuiți care fac lucruri mărețe, lupta, speranța – sunt elementele care apar recurent pe toatădurata filmului.

Peter Travers, Rolling Stone
Forța e cu siguranțăcu acest spin-off „Star Wars„. Povestea tinerei și a grupului rebel care furăplanurile Death Star surprinde perfect magia trilogiei originale.

Pete Hammond, Deadline.com
„Rogue One: O poveste Star Wars„ – acest film de sine stătător ar putea fi considerat cel mai bun „Star Wars„ de pânăacum.

Chris Taylor, Mashable.com
„Rogue One„ reprezintăo reușităextraordinarăși o poveste extrem de eficientă.

Robbie Collin, Telegraph.co.uk
„Rogue One: O poveste Star Wars„: o veche poveste de război spusăîn jurul unui spectaculos foc de tabără.

Peter Bradshaw, TheGuardian.com
[Filmul] reprezintăîncăo producție fantasy extrem de interesantă, cu energia și abordarea de fan-fiction.

David Betancourt, WashingtonPost.com
Din punct de vedere vizual, „Rogue One„ oferăefectele speciale impresionante pe care le așteptăm de la orice legat de „Star Wars„. Bătăliile sunt intense și strânse, fie căse desfășoarăprintre sau unde apa lovește nisipul.

Lindsey Bahr, Associated Press
„Rogue One: O poveste Star Wars„ este unul dintre cele mai bune filme „Star Wars„ realizate vreodată.

Comments

comments

About the Author