Proteste masive în Germania

Posted on mart. 21 2021 - 2:23pm by petre

Sâmbătă au avut loc ciocniri între polițiști și opozanții măsurilor restrictive impuse pentru a lupta împotriva Covid-19. În Kassel, oraș din centrul Germaniei, a avut loc una dintre cele mai mari adunări de acest gen de la începutul anului. Câteva mii de protestatari s-au adunat într-o piață din centrul orașului – nu a fost respectată distanțarea, iar manifestanții nu au purtat măști.

Poliția a folosit gaze lacrimogene împotriva unui grup de protestatari care a încercat ruperea unui cordon de polițiști, pentru a se alătura altor manifestanti. „Nu așa ar trebui să arate acțiunile pașnice de protest”, au spus forțele de ordine.

Demonstrația a fost organizată de mișcarea „Querdenker” sau „Anticonformist”, care a organizat unele dintre cele mai mari mitinguri „anti-corona” din Germania, de la începutul pandemiei. Reunește membri de extremă stânga, adepți ai teoriilor conspirației, anti-vacciniști.

În multe alte orașe germane s-au produs adunări asemănătoare sâmbătă, dar la o scară mai mică.

Sâmbătă, Germania a înregistrat 16.000 de cazuri noi de contaminare și 207 decese suplimentare, potrivit Institutului Robert Koch pentru Boli Infecțioase.

 

Comments

comments

About the Author