Proteste din nou sâmbătă în toată țara

Posted on apr. 3 2021 - 5:09pm by petre

În plin val 3 al pandemiei de coronavirus, românii nu renunță la proteste.

Grupările anti-restricții nu mai fac însă front comun, așa cum o făceau până de curând.

Unii și-au dat, astăzi, întâlnire la Universitate, alții în piața Revoluției sau Piața Victoriei. În timp ce în alte țări europene sunt interzise adunările publice, în România, mii de oameni au ieșit în stradă în ultimele 7 zile fără să respecte vreo măsură sanitară în contextul în care, la ATI, se află în stare gravă aproape 1500 de români.

 

În doar o jumătate de oră, numărul participanților a crescut, ajungând la 1000. Jandarmii au început să legitimeze persoanele fară masca de protecție. Nepurtarea măștii în spațiul public este, însă, tocmai una din revendicările manifestanților. Poliția și Jandarmeria continuă să asigure zona. În scurt timp, manifestanții vor pleca în marș către Piața Victoriei.

Oamenii sunt reticenți față de jurnaliști, pe care îi huiduiesc și îi acuză de trunchierea informațiilor și chiar de manipularea acestora, în ceea ce privește cifrele zilnice ale pandemiei de COVID, cifre care de altfel sunt transmie de Grupul de Comunicare Strategică și preluate de media.

UPDATE 17:00 – Aproximativ 200 de persoane s-au strâns în Piața Universității. Oamenii nu poartă mască și nu respectă regulile de disanțare socială. În zonă sunt și foarte multe mășini de poliție.

„Mă aflu aici pentru libertate, pentru drepturi fundamentale, pentru Constituția României. Mă nemulțumesc toate răspunsurile aberante de la autorități. De ce ce toate autoritățile merg pe aceeași placă – vaccinarea. (…) Nu înțeleg cum cel mai renumit institut din Ronia nu ne răspunde la întrebarea legată de ce conțin vaccinurile. (…) Deși au implicat și Armata, deși avem un colonel făcut peste noapte, nu avem răspunsuri. Măsurile luate timp de un an și o lună nu au dat rezultate. Avem bolnavi cronici, avem bolnavi de cancer (…) dar se vorbește doar de Covid. Nu e vorba doar de HORECA, ci și de edituri, de școli. Suntem într-un colaps din care nu știm cum vom ieși”, a declarat Gabriela Calițescu, participant la protestul din Capitală și, totodată, jurnalist TV.

Comments

comments

About the Author