Prima țară civilizată care a renunțat la măști în exterior

Posted on apr. 19 2021 - 11:01am by petre

Purtarea măştii de protecţie împotriva coronavirusului nu mai este obligatorie în exterior în Israel cu începere de duminică, în cadrul ridicării treptate a restricţiilor legate de pandemie, au anunţat joi seară autorităţile israeliene, notează AFP și Agerpres.

Ieri a fost prima zi în Israel când măștile NU au mai fost obligatorii în spații publice deschise. 85% din populația peste 16 ani de acolo este fie vaccinată complet, fie a trecut prin infecția covid.

Din ianuarie, când campania de vaccinare tocmai începuse, până astăzi, numărul infecțiilor noi cu coronavirus a scăzut de la 10.000 pe zi la 100 pe zi!

Școlile sunt deschise complet, fără restricții, însă doar cei care pot arăta dovada că au fost vaccinați sau că au trecut prin infecția covid pot merge la film, în restaurant ka interior, la teatru, concerte, meciuri, etc.

Încă nu e clar ce efect ar putea avea noi mutații ale virusului, dar deocamdată așa stau lucrurile acolo.

„Ştim că purtarea măştilor în aer liber nu este la fel de eficientă ca şi în interior”, a declarat medicul Eyal Leshem, directorul Centrului pentru Medicină de Călătorie şi Boli Tropicale de la Sheba Medical Center, pentru „The Jerusalem Post”, potrivit Mediafax.

Comments

comments

About the Author