Prima declarație a lui Ponta în Parlament, dupăalegeri – vezi ce spune despre votul din Diaspora

Posted on nov. 25 2014 - 12:03pm by petre

Premierul Victor Ponta a declarat, în dezbaterea din plenul Camerei, căregretăcăcetățeni din diaspora nu au putut vota, a plătit prețul politic și a făcut apel la partide săadopte cadrul legislativ necesar: votul electronic și desemnarea unei instituții nepolitice pentru organizarea votului.

“Mulumesc tuturor care au votat din diaspora, indiferent pentru care candidat. Vreau săspun încăo datăcăregret faptul cănu toți au putut vota, căam plătit prețul politic, dar îmi permit săatrag atenția căcei care au votat în diaspora nu știu dacăau venit, sigur au votat cu candidatul Klaus Iohannis majoritatea, mai puțin cu mine, dar nu cred căau venit neapărat de dragul unor partide politice care vorbesc în numele diaspora„, a spus Ponta.

El a arătat căpartidele politice trebuie săadopte legislația necesarăpentru participarea la vot, arătând căvotul electronic este soluția tehnologicăcare trebui decisă.

“Cred căeste de datoria celor reprezentanți în Parlament, tuturor grupurilor politice, săadopte aceste măsuri legislative, unu – crearea cadrului de vot modern, de participare la vot și doi – atribuții pentru o instituție nepoliticăcare săorganizeze votul astfel încât următoarele alegeri săaibăalte teme politice„, a adăugat Ponta.

Comments

comments

About the Author