Polițiștii au ieșit în stradă! La protest

Posted on dec. 14 2021 - 10:05pm by petre
  1. Proteste ale sindicatelor din poliție au avut loc astăzi în mai multe orașe din țară.

 

Oamenii sunt nemulțumiți că nu le-au fost majorate salariile și nici nu sunt anunțate măsuri pentru creșterea acestora anul viitor, așa cum prevede Legea salarizării unitare din 2017.

 

La Timișoara, 100 de polițiști alături de gardieni de la penitenciarul din oraș au pichetat astăzi prefectura.

 

O acțiune similară a avut loc și la Drobeta-Turnu Severin, de unde transmite corespondentul nostru, Mihai Bădescu: ”Mai bine de 100 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră sau angajați ai penitenciarului și-au cerut drepturile în stradă la Drobeta-Turnu Severin.

 

 

-: Suntem în stradă pentru a se respecta legea. Facem parte din categoria „băieți cuminți”, care întotdeauna înțelegem să ne respectăm şi să ne îndeplinim atribuțiile de serviciu și se profită de acest fapt.

 

 

-: Poliţiştii au fost în stradă, au aplicat sancţiuni, aşa cum ne-a cerut guvernul, însă ei sunt cei care nu aplică legea salarizării. În fiecare an ne amână plata salariilor actualizate la anul respectiv. Polițiștii au salariile la nivelul anului /…/

 

Sindicaliştii spun că, în cazul structurilor de ordine publică, Legea 153/2017 nu a fost aplicată.

 

 

Sebastian Lăzăroniu, președinte Europol: ”Conform acestei legi, primii care au intrat pe grila maximă de salarizare au fost demnitarii, demnitari care, normal, astăzi ei fiind cu sacii în căruță, pentru ceilalți bugetari nu i-a mai băgat în seamă. Ulterior, Legea 153 a fost aplicată pentru cadrele medicale, medici asistenți și brancardieri şi noi am rămas pe ultimul loc.”

 

Proteste vor fi în perioada următoare și în alte orașe din țară.”

Comments

comments

About the Author