Polițiști și un activist, bătuți de comercianții ilegali

Posted on iun. 13 2021 - 12:41pm by petre

Polițiști și un activist, bătuți de vânzătorii ilegali. Sindicaliștii cer înăsprirea legii pentru agresori.

Un activist din Buzău a fost bătut de față cu polițiștii după ce a sesizat autoritățile cu privire la comercianții ilegali de păsări. Au fost bruscați inclusiv oamenii legii, potrivit Realitatea Plus.

Agresorii i-au spart geamurile mașinii activistului.

Într-un final, bătăușii au fost imobilizați cu mascații și duși la secție.

 

Incidentul a fost comentat la Realitatea Plus de Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Național al Agenților de Poliție. Acesta a solicitat modificarea de urgență a legislației pentru ca astfel de fapte să fie pedepsite mai aspru.

”Mă îngrijorează ce văd. Dacă legislația nu se schimbă, astfel de cazuri se vor înmulți. Infractorii nu au frică de nimic. Sunt necesare măsuri mult mai dure. În democrație se spune că poți face ce vrei dacă nu deranjezi pe nimeni.
Sunt necesare reforme și proceduri pe care să le înțeleagă și polițiștii.

Este vorba și despre decredibilizarea polițistului. Au fost cazuri când a acționat, dar a fost linșat inclusiv în mass-media.
Trebuiau încătușați în secunda 2 și duși la secția de Poliție. Aici se vede că polițistului îi e frică să scoată arma și să-l someze, să se liniștească.

Ultrajul unui polițist poate fi, la ora actuală, o amendă și ne putem trezi cu un polișțist bătut măr, iar agresorul să primească doar o amendă”, a declarat Surugiu.

 

Comments

comments

About the Author