Planul SĂ‚RBĂTORI DE IARNĂ 2014 – Descindere în piețele de gros cu legume-fructe VIDEO

Posted on dec. 18 2014 - 12:00pm by petre

Încursul zilei de ieri, polițiștii de investigare a criminalității economice au aplicat sancțiuni în valoare de 33.000 de lei și au indisponibilizat aproape 900 de kg de legume și fructe, în urma unei acțiuni pentru combaterea evaziunii fiscale, în  municipiul Timișoara.

La data de 17 decembrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., peste 40 de polițiști timișeni au efectuat o acțiune pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu legume și fructe, pe raza municipiului Timișoara.

Acțiunea a vizat monitorizarea transporturilor cu aceste categorii de produse și identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat, prin operațiuni de achiziție intracomunitarăsau import fărăevidențierea activităților comerciale.

Astfel, au fost controlați 37 de agenți economici, fiind întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la 23.000 de lei.

Au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale pentru acte de comerț ilicit, în valoare de 33.000 de lei.

Totodată, polițiștii au indisponibilizat aproape 900 de kilograme de legume și fructe, expuse spre vânzare, a căror proveniențănu a putut fi justificată, în valoare de aproape 4000 de lei.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul planului de măsuri SĂ‚RBĂTORI DE IARNĂ 2014, dispus de șeful Poliției Române, chestor general de poliție Petre Tobă, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, sub toate formele în care s-ar putea produce în aceastăperioadă.

Comments

comments

About the Author