Operațiune de salvare a unei ursoaice și a unui ursuleț căzuți într-o fosă septică

Posted on iul. 22 2023 - 6:49pm by petre

 

Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Sinaia au intervenit, în această dimineață, pentru salvarea unei ursoaice căzute împreună cu un pui într-o fosă septică din Sinaia, cota 1400.

Conform ISU Prahova, la locul indicat au fost alocate o autospecială de stingere și un echipaj SMURD.

Odată ajunși la fața locului, pompierii au constatat ca este vorba despre un urs (femelă) căzută într-o fosă septică, acoperită aproape complet de materiile din acesta, care ținea pe creștet puiul, în încercarea de a-l salva. Animalul era agitat.

A fost solicitat sprijinul Jandarmeriei Montane, care a asigurat zona astfel încât turiștii să fie în siguranță, iar lucrători din cadrul operatorului economic care administrează fondul cinegetic din zonă si-au adus și aceștia aportul pentru ca această operațiune să se încheie cu succes.

Până la sosirea unui medic veterinar, pompierii au luat decizia de a coborî în fosă una dintre scările metalice din dotare, în încercarea de determina animalele să o folosească pentru a ieși. Ceea ce au și reușit, mai întâi fiind evacuată ursoaica, ulterior și puiul.

În final, au fost îndreptați spre zona de pădure, pentru a reveni în habitatul lor.

 

Conform reprezentanților Primăriei Sinaia, proprietarul fosei va fi sancționat, deoarece fosa nu prezintă elemente de siguranță și este un pericol atât pentru animale cât și pentru oameni.

sursa: Observatorul Prahovean

Comments

comments

About the Author