Numărul de infecții scade, numărul de amenzi rămâne la fel de mare în Timiș

Posted on apr. 7 2021 - 8:58pm by petre

În cursul zilei de ieri, 6 aprilie, peste 200 de forțe au acționat pe raza județului Timiș, pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, polițiștii timișeni împreună cu jandarmi, pompieri, reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș, Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș au procedat la verificarea societăților comerciale care angrenează simultan un număr mare de angajați cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară în incinta acestora, precum și verificarea spațiilor comerciale din județ fiind monitorizată respectarea distanțării fizice, purtarea măștii de protecție cât și prezența în interior a unui număr limitat de persoane în funcție de rata de incidență, scopul fiind prevenirea/limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

La activităţi au participat peste 275 de forţe de ordine, fiind verificate 69 de societăți comerciale, precum şi 102 mijloace de transport persoane, dintre care 46 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 2000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 221 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 69.850 de lei. Dintre acestea 199 de sancțiuni contravenționale în valoare de 46.850 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare, 21 de sancțiuni în valoare de 18.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-COV-2.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților, pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul Coronavirus.

Comments

comments

About the Author