New York, primul stat care adoptă „certificatul digital de vaccinare”

Posted on apr. 3 2021 - 10:44pm by petre

Data viitoare când o să participi la o nuntă sau la un concert, când vei vizita un lăcaș de cult, când vei mânca în interiorul unui restaurant sau chiar când vei merge la serviciu, poate va fi necesar să prezinți dovada digitală a vaccinării sau rezultatul negativ ale testului Covid-19. Iată cum ar funcționa o aplicație în acest sens.

Recent, New York a devenit primul stat din Statele Unite care a lansat o aplicație de verificare a vaccinului, denumită adesea “pașaport digital pentru vaccinuri”, conform CNN.

Cu această aplicație a pașaportului de vaccinare ai putea să mergi la serviciu
Aceasta folosește aplicația IBM Excelsior Pass, care se sprijină pe blockchain și afișează un cod QR personalizat, pentru a verifica starea de sănătate. Statul a testat aplicația la începutul acestei luni la un joc de baschet Brooklyn Nets la Barclays Center și la un joc de hochei New York Rangers la Madison Square Garden.

Aplicațiile de verificare a vaccinurilor ar putea juca un rol cheie în a ne ajuta să revenim la normal. Dar companiile din spatele lor ar putea fi nevoite mai întâi să convingă milioane de americani – în urma unor ani de titluri despre scandalurile de date – că aceste aplicații nu prezintă riscuri semnificative pentru confidențialitate.

În anunțul său, guvernatorul Andrew Cuomo a încuviințat în mod specific cu privire la potențialele probleme de confidențialitate legate de aplicație, cu promisiunea de a „păstra informațiile personale în siguranță”. La fel, Steve LaFleche, directorul general al IBM Public and Federal Markets, a declarat că pașaportul digital din New York se bazează pe un „instrument flexibil și accesibil care plasează securitatea și confidențialitatea în centrul său”.

Dar nu toată lumea este convinsă. „Unele dintre aceste aplicații din viața de zi cu zi vor crea un nou strat de infrastructură digitală care anterior era anonim”, a declarat Albert Fox Cahn, fondator și director executiv al Surveillance Technology Oversight Project. „Nu aveți nevoie de acest tip de supraveghere pentru a cumpăra un litru de lapte”.

sursa: Business Insider/CNN

Comments

comments

About the Author