Momente de groază la Mamaia, după ce o fetiţă a rămas cu mâna blocată în scurgerea piscinei

Posted on iul. 22 2021 - 5:14pm by petre

Apar noi detalii legate de cazul fetiţei de 5 ani care, ieri, a rămas cu mânuţa blocată în scurgerea unei piscine din Mamaia.

Martorii acuză intrevenția târzie a autorităților și spun că gura de recirculare respectivă nu era prevăzută cu o sită protectoare.

Clipe de groază la Mamaia, după ce o fetiţă a rămas cu mâna blocată în scurgerea unei piscine. Oamenii au încercat să golească bazinul cu găleţile.

Pompele și furtunurile hotelului nu ar fi funcționat așa cum trebuie, pompierii ar fi fost depășiți de situație, așa că turiștii au fost nevoiți să folosească găleți sau tomberoane de gunoi, ca să scoată apa din piscină. Unul dintre cei care au fost prezenți la bazin în timpul incidentului acuză faptul că gura de reciclare a apei în care și-a prins mâna fetița de 5 ani nu avea sită protectoare.

„În această piscină sunt câteva astfel de guri, niciuna nu are sită protectoare. Acțiunea de scoatere a mânii a durat aproximativ 1:30 h. Pompierii de la descarcerare s-au văzut depășiți. Oamenii au început să scoată apa din piscină cu ce au găsit pentru a reduce presiunea apei. Poliția, ajunsă la spartul târgului, a început să îndepărteze oamenii care trudiseră până atunci. Ca-n Romania! Finalul a fost fericit, spărgându-se peretele piscinei și eliberând mânuța fetiței, dar având încă pe braț țeava de scurgere”, ne-a scris martorul respectiv.

 

Dosar penal după incidentul de la piscina din Mamaia

Părinţii au fost cei care au alertat serviciul 112, iar la faţa locului s-au prezentat echipajele de prim ajutor, dar şi cele de descarcerare. Într-adevăr, militarii de la ISU au reuşit să scoată mâna fetiţei, dar o bucată de ţeavă a rămas prinsă de brațul copilei.

Ea a fost transportată la Spitalul Judeţean Constanţa și, deși, inițial, pompierii au vrut să îndepărteze bucata de ţeavă cu ajutorul unui flex, medicii au reuşit să o scoată cu aparatura medicală din spital.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar în momentul de față piscina este închisă

Comments

comments

About the Author