Ministrul de interne evită să ceară sancționarea celor doi miniștri prinși fără mască, în timp ce zilnic mii de români sunt amendați pentru același lucru

Posted on mart. 31 2021 - 11:03am by petre

Întrebat de jurnaliști dacă cei doi colegi de Guvern, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și ministrul Muncii Raluca Turcan, ar putea fi sancționați pentru nepurtarea măștii, ministrul Bode a spus inițial că rolul Ministerului de Interne nu este acela de a da sancțiuni.

Cei doi miniștri au fost fotografiați recent fără masca obligatorie sanitară: Voiculescu pe holurile Parlamentului, iar Turcan la o acţiune de împădurire în zona Sibiului.

Trebuie menționat faptul că, în 2020, și actualul ministrul Bode a fost fotografiat fără mască în Guvern alături de fostul premier de la acea vreme Ludovic Orban.

”Sunt două chestiuni în ceea ce spuneți dumneavoastră. Unu: am spus de fiecare dată și repet, nu sunt adeptul sancțiunii de dragul sancțiunii. Rolul nostru nu este acela de a sancționa populația, de a sancționa cetățenii, rolul nostru, al structurilor MAI, este de a determina cetățenii să respecte măsurile de protecție sanitară.

În aceste condiții, în weekendul trecut am avut o medie de 103.000 cetățeni verificați. 103.000 pe zi. În aceste condiții, amenzile au fost undeva la 8.000, 8.400 pe zi. Deci nu putem să spunem că scopul nostru este acela de a sancționa cetățenii, când dintr-o 103.000 s-au aplicat amenzi pentru 8.400. Evident că toți suntem egali în fața legii și toți răspundem în fața legii, și Voiculescu și Turcan.” – a declarat Bode.

La insistențele jurnaliștilor, ministrul de Interne a fost nevoit să admită faptul că cei doi miniștri care nu au respectat prevederile Legii 55/2020 pot fi amendați într-un interval de … 6 luni de la comiterea faptei.

″Rămân o adeptă a măştii de protecţie şi a vaccinării şi cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor. (…) Repet, în mare parte a celor 5 ore, masca a fost purtată. Îmi doresc să rămânem toţi prudenţi, echilibraţi şi să trecem cu bine de aceste momente″⁣, a arătat Raluca Turcan, care a postat mai multe fotografii de la acţiunea din weekend în care apare purtând mască.

 

La rândul său, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a susținut că nu avea mască în Parlament pentru că era într-o conversație și pentru că voia să bea apă.

Comments

comments

About the Author