Mii de oameni în stradă în Germania

Posted on apr. 21 2021 - 5:18pm by petre

Mii de participanţi la protestul de la Berlin împotriva restricţiilor impuse pentru combaterea coronavirusului

 

 

Mii de participanţi au participat, în cursul zilei de miercuri, la o acţiune de protest desfăşurată la Berlin, împotriva restricţiilor impuse pentru combaterea coronavirusului.

Şapte participanţi la protestele de la Berlin au fost arestaţi.

Nemţii se revoltă din cauza restricţiilor impuse pentru combaterea coronavirusului.

Manifestanţii şi-au declarat nemulţumirea faţă de modul în care autorităţile centrale, în frunte cu cancelarul Angela Merkel, gestionează criza provocată de pandemia de coronavirus.

Conform news.ro, deşi autorităţile locale au refuzat să impună restricţii dure pentru combaterea coronavirusului, autorităţile centrale au adoptat un proiect de lege prin care să fie acordate puteri sporite Guvernului federal în lupta împotriva pandemiei.

Prima seară de restricții a creat haos în Capitală.

Proiectul de lege a fost iniţiat chiar de către cancelarul german Angela Merkel.

Proiectul de lege dă posibilitatea Guvernului naţional să decidă pentru întreaga ţară impunerea unor restricţii de circulaţie, în perioada 22.00-05.00, dar şi limitări ale adunărilor private, activităţilor sportive şi programului magazinelor.

De asemenea, proiectul de lege prevede şi ca elevii să revină la învăţământul online în zonele în care rata de infectare depăşeşte 165 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Şapte protestatari de la Berlin, arestaţi

Circa 8.000 de persoane au participat la protestul de miercuri, de la Berlin, conform Bild, şi peste 10.000 de persoane, conform unor site-uri de socializare. Oamenii au protestat sub sloganul „Pace, libertate, fără dictatură” şi au reclamat diferite încălcări ale Constituţiei, dar şi impunerea unor restricţii haotice şi lentoarea campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului.

Autorităţile centrale s-au temut că la protest vor participa mai multe persoane, astfel că peste 2.200 de poliţişti au fost mobilizaţi. Aceştia i-au împrăştiat pe manifestanţi cu spray lacrimogen, sub pretextul că manifestanţii nu purtau măşti de protecţie şi nu păstrau distanţarea socială. Şapte dintre protestatari au fost arestaţi pentru că au aruncat cu sticle şi cu bolovani în forţele de ordine.

Comments

comments

About the Author