Masca de protecție, recomandată din nou

Posted on mart. 22 2022 - 3:42pm by petre

Autoritățile anunță că rata de pozitivare COVID-19 crescut în ultimele zile.

Principala recomandare în acest caz este purtarea măștii sanitare pentru a reduce impactul infectărilor coronavirus. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Sănătății – Adriana Pistol.

Adriana Pistol spune că purtarea măștii de protecție reprezintă „un gest civic”, în condițiile în care ea îi protejează atât pe cei care o poartă, cât și pe ceilalți.

Purtarea măștii este în acest moment recomandată de Ministerul Sănătății, chiar dacă ea nu mai este obligatorie din data de 9 martie, când au fost ridicate toate restricțiile, mai spune medicul epidemiolog Adriana Pistol.

5.140 de noi cazuri de COVID-19 s-au înregistrat în România în ultimele 24 de ore, cu aproape 3.000 de cazuri mai mult decât în ziua precedentă.

„Este încă prematur să vorbim de apariția unui val 6″, mai spune secretarul de stat, care se așteaptă la un nou val de COVID mai degrabă în toamna acestui an.

„Din păcate, Ministerul Sănătății nu poate propune măsuri coercitive, poate propune doar niște măsuri de protecție. Coerciția este atribuția altor ministere. Cu certitudine, Guvernul va găsi o soluție, dacă ea se va impune”, a mai afirmat Adriana Pistol, întrebată dacă, în situația în care numărul de cazuri va continua să crească, Ministerul Sănătății are în vedere reintroducerea unor restricții.

 

Ministrul Sănătăţii estimează o creştere a numărului de îmbolnăviri de COVID în perioada urmatoare. „Am făcut apel public să utilizăm masca în spaţiile închise aglomerate, în mijloacele de transport în comun este esenţială”, a declarat Alexandru Rafila.

Austria este prima ţară din Uniunea Europeană care reintroduce restricţiile anti-COVID. Astfel, măştile FFP2 vor fi din nou obligatorii în interior.

Potrivit datelor OMS, numărul de noi cazuri de COVID-19 în Europa a scăzut brusc după ce a atins un vârf la sfârşitul lunii ianuarie, însă a crescut de la începutul lunii martie.

În ultimele şapte zile, în zona OMS Europa au fost înregistrate peste 5,1 milioane de cazuri noi şi 12.496 de decese, crescând numărul total de cazuri raportate de la începutul pandemiei de coronavirus la aproape 194,4 milioane şi numărul deceselor la peste 1,92 milioane, scrie Agerpres.

Comments

comments

About the Author