MASACRU în Franța de Ziua Națională! Cel puțin 84 de morți la Nisa într-un teribil atentat VIDEO

Posted on iul. 15 2016 - 1:01am by petre

UPDATE! Noul bilanț al victimelor atacului de la Nisa este de 84 de morți, inclusiv copii, și peste 150 de răniți dintre care 18 sunt în stare gravă, a precizat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, citat de Le Figaro online. Bulevardul pe care a avut loc atentatul este situat chiar pe faleză, în centrul oraÅŸului Nisa.

Un individ a lovit intenționat cu un camion sute de persoane care asistau la un spectacol de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței. Șoferul camionului a fost împuÅŸcat, iar în interiorul vehiculului au fost găsite numeroase arme și grenade, potrivit Le Figaro.

Șoferul era un bărbat de 31 de ani, de origine tunisină, care trăia în Nisa. Potrivit postului de televiziune francez BFM TV, atacatorul se afla în vizorul polițiștilor, dar nu pentru infracțiuni de naturăteroristă.

Francois Hollande: Caracterul terorist al atacului de la Nisa nu poate fi negat

Atentatul de la Nisa este „un atac al cărui caracter terorist nu poate fi negat”, a declarat președintele Franței, în noaptea de joi spre vineri, informeazăLe Monde.

„ÃŽntregul stat francez se aflăsub amenințarea teroristăislamistă”, a afirmat acesta.

„Franța a fost lovităde Ziua Națională, pe data de 14 iulie, simbol al libertății, pentru cădrepturile omului sunt negate de fanatici (…)”, a mai subliniat Hollande.

Francois Hollande, a anunțat, în urma atentatului de la Nisa, prelungirea cu trei luni a stării de urgență, care trebuia săse încheie inițial pe data de 26 iulie.

„Un proiect de lege va fi prezentat Parlamentului pânăsăptămâna viitoare”, a precizat el.

Atentat Nisa Franta Camion

 

Autorul atentatului din Nisa avea asupra sa arme automate și grenade

Șoferul camionului care a lovit sute de persoane în atacul de la Nisa avea asupra sa arme automate și grenade, afirmăsurse din cadrul serviciilor de securitate franceze, citate de postul BFM TV.

Camionul a lovit cu viteza de 60-70 km/h pe o distanțăde circa doi kilometri, trecând peste sute de persoane.

Conform unor surse, în vehiculul de 16 tone, cu lungimea de 10 metri, al cărui ÅŸofer a fost împuÅŸcat mortal de forțele de ordine, au fost găsite arme automate și grenade.

Primarul oraÅŸului Nisa, Christian Estrosi, a transmis prin Twitter căsunt „zeci de morți”, evocând ipoteza unui atac terorist.

Un suspect implicat în comiterea atacului a fost împuÅŸcat mortal de serviciile de securitate.

Localnicii au fost sfătuiți de autorități sărămânăîn case pânăla normalizarea situației.

Incidentul a avut loc joi seară, în cursul spectacolului de artificii organizat de Ziua Naționalăa Franței în zona „Promenade des Anglais”, în centrul oraÅŸului Nisa.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author