Iohannis: În prezent, rata de infectare este în creștere în toată Europa. Prea mulți semeni pierd zilnic lupta cu virusul

Posted on apr. 7 2021 - 2:47pm by petre

Președintele Klaus Iohannis: ”Prea mulți semeni pierd zilnic lupta cu virusul”

Președintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, într-un discurs susținut de Ziua Mondială a Sănătății, că România a dovedit că are ”capacitatea instituțională de a acționa rapid, oportun și eficient pentru limitarea răspândirii pandemiei”.

Șeful statului susține că se întrevede la orizont o ”rază de speranță și optimism”, deoarece avem vaccinul împotriva Covid-19, care ne poate duce ”într-o nouă normalitate”.

”În prezent, rata de infectare este în creștere în toată Europa. Prea mulți semeni pierd zilnic lupta cu virusul, foarte mulți alții se îmbolnăvesc și au nevoie de spitalizare. România, la fel ca alte țări, se confruntă cu un val epidemiologic virulent, căruia trebuie să-i reziste.

(…)

Fără să dispună de resursele financiare și materiale ale altor state membre ale Uniunii Europene și nici de un sistem sanitar performant, România a dovedit că are capacitatea instituțională de a acționa rapid, oportun și eficient pentru limitarea răspândirii pandemiei. Astăzi avem motive reale de optimism și speranța intrării într-o nouă normalitate, pentru că avem la dispoziție vaccinurile COVID” – a spus șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis a făcut aceste declarații la un eveniment organizat la Palatul Cotroceni cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii. La evenimentul „Schimbările climatice, relația om-natură și sănătatea publică” a participat și dr. Hans Kluge, Director Regional al Biroului pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).p

Comments

comments

About the Author