Iohannis: „Haideți să ne vaccinăm! Virusul este în societate”

Posted on mai 6 2021 - 8:47pm by petre

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România stă „extraordinar de bine” în ceea ce priveşte campania de vaccinare anti-COVID-19, arătând că joi se va depăşi numărul de 100.000 de persoane imunizate într-o zi.

Klaus Iohannis are la Cotroceni o ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență: ”Nu a mai existat așa ceva”

Klaus Iohannis

 

Cele mai relevante declarații făcute de Klaus Iohannis

  1. Este organizat impecabil, cu toate că este în condiții de containeri. S-au vaccinat deja peste 500 de persoane de aici din Constanța. Am intrat într-o fază nouă cu vaccinarea. Avem maratoane, avem activitate non stop.
    Am renunțat practic la toată birocrația. Toate centrele de vaccinare din toate localitățile din toată țara sunt deschise de la sfârșitul săptămânii pentru vaccinare fără anunț prealabil, fără preaviz, oricine se poate prezenta direct la centru și se poate vaccina.
    Suntem în situația bună de a avea suficiente doze pentru această etapă. Noi stăm în România extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare. În altă parte, lucrurile sunt organizate și nu cred că sunt multe locuri în care cetățenii se pot duce pur și simplu la vaccinare. Sunt planificate noi acțiuni, maratoane de vaccinare, toate centrele vor fi deschise. Am aflat de la domnul colonel Gheorghiță vom depăși azi suta de mii de vaccinați într-o zi.
    Este evident că cifrele pe care le primim zilnic sunt, pe zi ce trece, mai bune. Avem mai puține persoane nou infectate, mai puține la terapie intensivă, avem mai puține decese. Dar nu vreau să ne amăgim singuri. Pandemia nu a dispărut. Virusul este în societate. Până când avem un număr mare de români vaccinați trebuie să respectăm restricțiile. Haideți să ne vaccinăm pentru a reveni la normalitate. Vă invit pe toți să vă vaccinați.

„Noi, în România, stăm extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare, în altă parte lucrurile sunt încă în organizare şi nu cred că sunt multe locuri unde cetăţenii se pot duce pur şi simplu la vaccinare”, a spus şeful statului, după ce a vizitat centrul de vaccinare anti-COVID de la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanţa.

La eveniment a fost prezent şi premierul Florin Cîţu.

Centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara sunt deschise, începând de marţi, pentru populaţia generală care doreşte să se imunizeze anti-COVID. Cei care vor să se vaccineze se pot prezenta la aceste centre la orice oră, fără o programare prealabilă.

Comments

comments

About the Author