Inundații catastrofale

Posted on apr. 16 2024 - 9:28pm by petre

Inundații catastrofale provocate de precipitațiile abundente combinate cu creșterea temperaturilor, topirea rapidă a zăpezii și ruperea gheții de iarnă care acoperă râurile și cursurile de apă.

În Orenburg, unul dintre cele mai afectate orașe din regiunea rusă cu același nume, care se învecinează cu Kazahstanul, apele râului Ural au scufundat parțial unele drumuri și s-au revărsat peste zonele rezidențiale, transformând cartierele în adevărate lacuri.

Sâmbătă dimineață, nivelul râului a atins 11,71 metri, potrivit autorităților locale. Acest nivel este cu mult peste pragul critic și reprezintă o creștere suplimentară de aproximativ 42 cm față de ziua precedentă.

Aproape 14.000 de persoane au fost deja evacuate, potrivit primăriei, iar mii de locuințe au fost inundate.

În Kazahstan, care împarte aproximativ 7.500 de kilometri de graniță cu Rusia, apa a ajuns la periferia orașului Petropavlosvk, capitala regiunii Kazahstanului de Nord și unde locuiesc 220.000 de persoane, unde o parte din electricitate și apa potabilă din oraș sunt întrerupte.

În total, peste 103.000 de persoane au fost evacuate din această țară imensă din Asia Centrală, dintre care o treime sunt copii, cu aproape 5.000 de case deja acoperite de ape și 73 de orașe izolate de lume, potrivit Ministerului pentru Situații de Urgență.

 

 

Comments

comments

About the Author