În timp ce Timişoara anulează Timfloralis, un oraș sârbesc partener care a văzut festivalul nostru se îmbracă chiar acum în flori

Posted on apr. 19 2021 - 10:18pm by petre

În timp ce la Timișoara atmosfera generală este tot mai tristă din cauza pandemiei și mai ales din cauza strategiilor confuze și parcă meschine ale noilor edili, care par axați doar pe interdicții, desființări și restricții, un oraș aproape înfrățit cu Timișoara s-a inspirat din atmosfera anilor trecuți din orașul nostru și acum ne-a luat-o înainte.

Deși trăiesc aceleași vremuri pandemice, sârbii din Banja Luka au ridicat blocada și își îmbracă orașul în flori, pregătindu-se de Zilele Orașului.

Acum, cu o administrație locală curajoasă si deschisă la minte, Banja Luka organizează de zilele orașului un adevărat festival al florilor, eveniment pe care l-au importat, în urma cu câțiva ani, de la Timișoara si care, din păcate, a fost anulat acum de administrația Fritz.

 

De remarcat că oficiali și reprezentanți ai vieții turistice și culturale din Banja Luka au fost prezenți la Timișoara de mai multe ori pentru a deschide canale de colaborare, organizând chiar si o amplă prezentare a ofertei turistice a orașului și a Republicii Srpska.

„Cert este că atât concetățenii, cât și toți vizitatorii din orașul nostru vor avea un alt loc nou pentru a face fotografii”, a declarat Draško Stanivuković primarul orașului.

„Cu ocazia Zilei Orașului, a început instalarea unei instalații decorative și jardiniere cu răsaduri decorative în strada Gospodska”, a mai spus primarul.

Instalarea este planificată să semene cu iederea, din care vor coborî bilele de flori, care vor străluci noaptea.

Orașul se pregătește pentru sărbătorirea Zilei orașului – 22 aprilie, iar aceste decorațiuni vor decora suplimentar centrul orașului în sine și cea mai populară promenadă din Banja Luka.

Banja Luka, oraș cu care Timișoara are un important parteneriat de colaborare, parteneriat înscris în Strategia Culturală a Timișoarei pentru 2014-2024, este este al doilea oraș ca mărime din Bosnia și Herțegovina și capitala a Republika Srpska. Este centrul tradițional al regiunii istorice Bosanska Krajina.

 

Comments

comments

About the Author