Iarna s-a întors în Europa

Posted on apr. 16 2024 - 11:31pm by petre

Poate chiar ninge de marți. Vremea în Germania va fi schimbătoare în săptămâna care a început – și uneori chiar de iarnă. Un prim front rece s-a format peste centrul Germaniei și se va deplasa mâine spre sud-est. O depresiune care se află în prezent deasupra Mării Nordului va direcționa un front rece suplimentar în nordul și vestul Germaniei mâine după-amiază. Acest lucru face ca temperaturile în Germania să scadă.

 

 

În nord și în Bavaria Superioară și Inferioară a rămas uscat. Situația este diferită în zona de la Renania de Nord-Westfalia prin munții Hesse până în Lusația. Aici sunt așteptate ploi. În zonele de la Ortenau până la Alb Franconia sunt posibile pe alocuri averse și furtuni izolate. Temperaturile variază de la 14 grade în sud până la 2 grade în cele mai reci locuri din interiorul Schleswig-Holstein.

Iarna se întoarce în Germania – De marți încolo temperaturile vor continua să scadă, aducând cu ele vremea de iarnă târzie. Ceea ce este important este activitatea norilor înalți, care aduce alternantă averse de ploaie și furtuni izolate de lapoviță

La nivel regional, lapovița abundentă sau zăpada ar putea cădea chiar și pe munții și zonele joase.

sursa: Ziarul Românesc

 

Comments

comments

About the Author