Guvernul alocă 310 milioane ajutor pentru energia termică – Timișoara primește cei mai mulți bani

Posted on nov. 12 2021 - 9:28am by petre

Peste 310 milioane de lei au fost alocați din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, pentru energie termică în sistem centralizat. Cei mai mulți bani merg la Timișoara – aproape 54 de milioane, în vreme ce Capitala nu primește fonduri din această alocare, informează Mediafax.

Guvernul a aprobat, în ședinta de joi, alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru asigurarea continuității serviciului public de alimentare cu energie termică, în sistem centralizat, a populației. Astfel, 310.426.000 lei au fost alocati pentru 31 de unități administrativ-teritoriale (UAT), în funcție de solicitările acestora înregistrate la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

„Asigurăm continuitatea furnizării de energie termică în localități. Am asigurat resursele financiare necesare pentru acoperirea facturilor datorate către furnizori de autoritățile locale”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

 

Cei mai mulți bani îi primește Timișoara – 53.819.000 lei, Iași – 45.906.000 lei și Drobeta Turnu Severin – 44.596.000 lei, în vreme ce Capitala nu primește, la această alocare, niciun ban.

Ministrul Cseke Attila a precizat că abia miercuri seară a fost primită și solicitarea de alocare a sumei de 968 milioane lei din partea Municipiului București, pentru care nu a existat timpul fizic pentru o analiză care să permită o fundamentare corectă în raport cu celelalte solicitări. Potrivit ministrului, cererea respectivă va face obiectul unei analize ulterioare împreună cu Ministerul Finanțelor.

Comments

comments

About the Author