Grindeanu face lumină în proiectul drumului Timișoara – Belgrad – deși cei dinaintea lui pregătiseră un drum cu o singură bandă pe sens, ministrul promite autostradă

Posted on feb. 4 2022 - 8:09pm by petre

A devenit deja un obicei ca, în weekend, vicepremierul Sorin Grindeanu să facă o conferință de presă la Timișoara, când vine acasă la familie.

Așa s-a întâmplat și vineri, după prânz, când social democratul a organizat o conferință de presă la Palatul Administrativ de la Timișoara, în calitate de Ministru al Transporturilor și infrastructurii.

Cu acest prilej, Grindeanu a anunțat că în aceeași dimineață a avut loc o întâlnire a grupului de lucru româno-sârb pentru autostrada Timișoara – Belgrad, ședință fiind ținută la Moravița.

„Delegația a fost condusă de secretarul de stat Adrian Foghiș, au fost reprezentanți de la CNAIR, Ministerul Transporturilor, care au în responsabilitate proiectele europene, reprezentanții DRDP de aici. Spuneam în urmă cu două săptămâni că mai există câteva puncte care trebuie depășite astfel încât acest proiect să intre pe făgașul normal, să putem să facem licitația pentru execuție și acest proiect să intre în etapele următoare”, a declarat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a spus că ultimele neclarități legate de acest roiect vor fi înlăturate.

„Urmează ca în ultimele două săptămâni să se finalizeze acordul bilateral dintre România și Serbia, astfel încât, cu ocazia vizitei pe care o voi avea la sfârșitul lunii aprilie la Belgrad să pot semna acest acord bilateral cu omologul sârb. Odată cu semnarea acestui acord vom putea intra în linie dreaptă pentru semnarea acestui proiect”, a declarat Grindeanu.

Ministruli consideră că până la începerea efectivă a proiectului, șoseaua care momentan este prevăzută ca „drum expres” va fi până la urmă autostradă.

„Profilul era de drum expres până la Voiteg. De la Voiteg la Moravița era efectiv la profil de o bandă pe sens. Acest tronson Timișoara – Moravița e prins în master planul aprobat de Comisia Europeană. Așa au avut grijă de proiectele din Timiș unii, asta am găsit când am venit la minister. Prima fază a fost schimbarea la profil de drum expres, acum așa funcționează proiectul, la două benzi, fără bandă de urgență. Odată cu semnarea acordului, mai sunt chestiuni puține de stabilit, sunt sigur că profilul va fi de autostradă. Cei care au făcut studiile acum un an, când au calculat coeficientul de trafic, au luat în calcul doar partea română, trebuie un coeficient mai mare. Inclusiv acest ultim punct sunt 100% convins e înlăturat, va fi autostradă. Din acest motiv e important acordul respectiv”, a mai spus ministrul Transporturilor

Citeste mai mult pe: https://www.pressalert.ro/2022/02/intalnire-grupului-romano-sarb-pentru-autostrada-timisoara-belgrad-timis/

Comments

comments

About the Author