Germania se baricadează – duminică, închide granițe cu Austria și Cehia

Posted on feb. 13 2021 - 11:02pm by petre

Germania îşi închide graniţe până în martie de teama noilor tulpini.

Germania va închide, cu câteva derogări acordate unor categorii de persoane, graniţele cu Cehia şi regiunea austriacă Tirol, a anunțat joi ministrul german de Interne, Horst Seehofer. În aceste zone se înregistrează rate ridicate de infectare cu variantele considerate extrem de contagioase ale noului coronavirus.

“S-a convenit acest lucru cu cancelarul (Angela Merkel – n. red.) şi vicecancelarul (Olaf Scholz – n. red.)”, a declarat Horst Seehofer, citat în Süddeutsche Zeitung, publicație preluată de Agerpres.

. Măsura urmează să intre în vigoare duminică seara

Germania ia măsuri de precauția din cauza noilor tulpini de SARS-CoV-2.

Granițe închise, Angela Merkel închide frontiera

De teama noilor tulpini, Germania închide de duminică graniţele cu Austria şi Cehia, care au anunţat redeschiderea pârtiilor.

Angela Markel, cancelarul Germaniei: Virusul nu respectă date, virusul se reflectă în ratele de infectare. De aceea am decis că următoarele relaxări se vor produce atunci când incidenţa scade la 35.

Şi festivalul de film de la Berlin, unde România este reprezentată atât în juriu, cât şi în competiţia oficială se mută online. Majoritatea filmelor, inclusiv producţia lui Radu Jude vor putea fi urmărite online în perioada 1- 5 martie.

Paradele şi alte evenimente au fost anulate în toată ţara.

Dar restricţiile nu sunt resimţite doar la nivel emoţional. Economic, pierderile sunt estimate la 1.5 miliarde de euro doar în sezonul carnavalurilor. Sanitar, însă, riscul este şi mai mare.

Comments

comments

About the Author