GATA! Declarația asta a lui Merkel despre refugiați schimbătot!

Posted on ian. 30 2016 - 7:30pm by petre

Cancelarul Angela Merkel a încercat sâmbătăsătempereze criticile tot mai virulente la adresa politicii sale a ușilor deschise fațăde refugiați, insistând căsolicitanții de azil originari din Siria și Irak se vor întoarce acasădupăîncheierea războaielor din țările lor, relateazăReuters online.

Merkel – în pofida faptului căpare tot mai izolatădin cauza acestei politici – a rezistat unor presiuni pe care conservatorii le-au exercitat asupra sa în vederea unei limitări a afluxului de refugiați sau închiderii frontierelor Germaniei, o țarăîn care anul trecut a sosit un număr-record, de 1,1 milioane de migranți.

ÃŽnsăexistăîngrijorări tot mai mari cu privire la capacitatea țării de a face fațăacestui aflux, cu privire la securitate și fațăde comiterea unor eventuale infracțiuni, în urma agresării a sute de femei de Revelion, ceea ce a condus la o scădere a nivelului susținerii populației fațăde Uniunea Creștin-Democrată(CDU) a lui Merkel și fațăde Uniunea Social-Creștină(CSU), formațiunea-sorăa CDU din Bavaria.

Merkel a declarat că- în pofida eforturilor în vederea integrării refugiaților și ajutorului care le este acordat – este important săsublinieze căaceștia au primit permisiunea sărămânăîn Germania pentru o perioadălimitatăde timp.

„Este necesar săle spunem oamenilor căeste vorba despre un statut de rezidențătemporarăși căne așteptăm ca odatăce va fi pace în Siria din nou, odatăde SI va fi fost înfrânt în Irak, văveți întoarce în țara voastrăde origine știind căați câștigat”, a declarat ea la un miting al membrilor CDU în landul Mecklenburg-Pomerania de Vest.

Ea a anunțat că70% dintre persoanele care s-au refugiat în Germania din calea războiului din fosta Iugoslavie, în anii’90, s-au întors în țările lor de origine.

Cancelarul a făcut aceste declarații dupăce Horst Seehofer, liderul CSU, a amenințat căva da Guvernul Merkel în judecată, în cazul în care acesta nu dăcurs cererii sale de a opri a valul de azilanți.

Susținerea fațăde Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremădreaptă) în rândul populației a atins un nivel cu douăcifre. Liderul formațiunii a declarat într-un interviu publicat sâmbătăcăgrănicerii ar trebui sădeschidăfocul asupra refugiaților, dacăva fi necesar, pentru a-i împiedica săpătrundăilegal în țară.

Merkel a încercat săconvingăalte state europene săaccepte cote obligatorii de refugiați, a exercitat presiuni în vederea construirii unor centre de recepție la frontierele externe ale Uniunii Europene și a condus o campanie UE menităsăconvingăTurcia să-i împiedice pe refugiați săpătrundăpe teritoriul blocului european.

ÃŽnsăprogresele au fost încete.

Germania vrea de asemenea sălimiteze migrarea din Africa de Nord, prin declararea Marocului, Algeriei și Tunisiei „țări sigure”, ceea ce ar anula ÅŸansele cetățenilor aceste țări de a primi azil.

Merkel a anunțat căa discutat cu regele marocan și căMarocul a anunțat căeste pregătit să-și primeascăcetățenii înapoi.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author