Franța și Germania discută cu Putin despre vaccinul rusesc

Posted on apr. 3 2021 - 1:35pm by petre

Marţi seara, Franţa şi Germania au purtat discuţii cu preşedintele rus Vladimir Putin după ce cancelarul german Angela Merkel a suspendat utilizarea vaccinului Oxford / AstraZeneca pentru grupa de vârstă sub 60 de ani, din cauza temerilor privind cheagurile de sânge.

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel au avut o conferinţă video cu preşedintele rus pentru a discuta despre „cooperarea” în ceea ce priveşte vaccinurile.

Rusia este supusă sancţiunilor UE pentru anexarea ilegală a Crimeei, iar oficiali ruşi sunt, de asemenea, supuşi unor sancţiuni pentru incidentul otrăvirii şi condamnării lui Alexei Navalnîi. Cu toate acestea, unii lideri ai UE sunt din ce în ce mai dispuşi să renunţe la preocupările legate de drepturile omului, concentrându-se pe accelerarea programului european de vaccinare, care pare că nu mai demarează niciodată.

Citiți și UE începe să favorizeze folosirea vaccinurilor Sputnik, în pofida problemelor de transparenţă

Austria, care s-a plâns de presupusa alocare inegală a dozelor de vaccin în interiorul blocului, a început discuţiile despre aprovizionarea cu doze Sputnik, permise în conformitate cu normele UE, deoarece Bruxellesul nu negociază pentru Sputnik.

Ungaria şi Republica Cehă s-au desprins de schema comună de achiziţii a UE pentru a-şi asigura propriile vaccinuri Sputnik.

Marţi, premierul Slovaciei a demisionat din cauza unui acord secret pe care l-a încheiat pentru a obţine vaccinul rusesc.

Ţările europene merg până acolo încât privesc cu invidie ţări precum Serbia, care nu este membră a UE, al cărei program de vaccinare este pe locul doi în Europa, după Marea Britanie, iar acest lucru se datorează, în parte, faptului că ţara a achiziţionat vaccinuri ruseşti şi chinezeşti.

Comments

comments

About the Author