Festivalul Etniilor la Muzeul Satului

Posted on iun. 5 2015 - 10:03am by petre

Muzeul satului Bănățean Timișoara văinvităduminică, de la ora 15.30, la un spectacol anual, a cărui amploare atinge cele mai frumoase cote la el acasă– adicăpe Aleea Etniilor.

Pe lângăprogramul folcloric artistic, un spectacol în sine este imaginea mai multor etnii în porturi populare, făcând „ocolul pământului„ prin Muzeul Satului Bănățean, în frunte cu Fanfara de la Recaș.

Etnia gazdăa acestei a XV-a ediții va fi cea ucreanineanăcu reprezentanții săi și cu formațiile artstice de la Kozacioc, jud. Suceava și Știuca, jud. Timiș.

De asemenea, la orele 17.00 pe scenăvor urca formațiile: germanădin Variaș (Timiș), sârbeascădin Becicherecul Mic (Timiș), maghiarădin Tormac (Timiș), armăneascădin Cogâlniceanu (jud. Constanța), cehădin Gârnic (Caraș-Severin), rromădin Măguri (Timiș) și Corul evreiesc din Timișoara.

O asemenea paradănu trebuie ratată, mai ales pentru căoglindește particularitatea acestei regiuni și mai ales a Timișoarei – multiculturalitatea, conviețuirea și diversitatea. O diversitate care nu vine din manualele contemporane de management, ci una care a existat înaintea noastră, una vie și firească.

Comments

comments

About the Author