Eroul de la Timișoara – cum reușeșc doctorul Virgil Musta și echipa sa să vindece pacienții infectați cu noul coronavirus

Posted on mart. 23 2020 - 12:00pm by petre

Eroul acestor zile grele la Timișoara este doctorul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, a cărui echipă reușește să pună pe picioare mulți dintre pacienții cu boala provocată de noul coronavirus.

Doctorul Musta și echipa au vindecat un număr impresionant de oameni cu COVID-19, 47 de pacienți, în condițiile în care la celelalte spitale din țară s-au vindecat doar 17 persoane.

„Sunt mai multe scheme testate, cu mai multe rezultate. Împreună cu domnul profesor Streinu-Cercel am stabilit că în centrul nostru să se folosească o anumită schemă. Sunt scheme care sunt studiate la ora actuală în lume. Nicio firmă de medicamente nu are finalizat, la ora actuală, un studiu care să spună această este eficientă unu. Sunt doar încercări, rezultate parțiale, și ne-am ales unul din aceste studii. Ne-am ales acest medicament, îl avem și putem să îl folosim, pe baza faptului că în literatură există studii pe acest medicament și sunt rezultate parțiale favorabile și pe gândirea noastră medicală, care ne-a spus că s-ar putea să avem aceste rezultate favorabile”, a precizat medicul Virgil Musta, potrivit Mediafax.

”Prin medicația pe care o dăm, noi sterilizăm gâtul”, a spus Musta. ”În momentul când se internează, noi, echipa de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, instituim terapie cu medicamente retrovirale, care se pare că au fost eficiente, deoarece la 2-3 zile de la terapie pacienții au devenit „negativi””.

Comments

comments

About the Author