Drum județean nou, inaugurat în Timiș

Posted on nov. 25 2015 - 6:36pm by petre

Miercuri, în județul Timiș a fost inaugurat un drum județean care leagăLugojul de localitățile Hezeriș și Valea LungăRomînă.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, prezent la inaugurare, este vorba despre un drum de 6,9 kilometri, valoarea lucrărilor fiind de 9.674.241,36 lei inclusiv TVA finanțat din bugetul de investiții al Consiliului Județean Timiș, credit CEC și program PNDL.Hezeris Bojin Drum (1) (800x636)

 

„Sunt executați 6,9 kilometri pânăla Hezeriș, urmeazăporțiunea Hezeriș – Criciova, care face legătura pânăla granița cu Aradul, care se vedem dacăse va face de către Arad, căam fost împreunăacolo. Practic, este vorba despre un drum județean de 7 – 8 km, care este foarte frumos pentru localitățile astea de pe aici, care erau pierdute. Cred căeste o binefacere. Valoarea drumului este de 9,6 milioane de lei. Fondurile sunt de la Consiliul Județean, creditul CEC și Planul Național de Dezvoltare Locală. Am făcut observațiile necesare pentru mărirea capacității unor poduri, a lungimii, pentru căsunt mai scurte și în zonăcirculăcombine, tractoare și mai puțin mașini mici. Încondițiile astea sper săse încheie foarte rapid un drum dorit, ca și alte drumuri din județ care sunt executate sau în execuție. Rugămintea către constructori este săse lucreze cât se poate de mult, dar sănu facem niciun rabat din punct de vedere al calității. Avem banii, aceștia nu se pierd și dacăe nevoie putem să-i reportăm pentru la anul. Sperăm doar sănu fie schimbați ca destinație„, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin.

Hezeris Bojin Drum (3) (800x465) Hezeris Bojin Drum (4) (800x465)

Iatăpe scurt datele tehnice ale lucrării

Denumirea obiectivului :
„I.B.U. pe DJ 609 LUGOJ – HEZERIȘ – VALEA LUNGĂ ROMÂNĂ
km.1+000 – 7+800, L=6,9 km.„

Contract de execuție nr. 2121 / 11.08.2014

Valoare: 9.674.241,36 lei inclusiv TVA;
Proiectant: S.C. NEZTM – PROIECT S.R.L.;
Executant: S.C. SUPERCONSTRUCT S.R.L.;
Sursa de finanțare: bugetul de investiții al Consiliului Județean Timiș, credit CEC și program PNDL
Autorizație de construire: nr 160/21.07.2014;
Durata de execuție a lucrărilor: 8 luni;

Obiectivul se găsește pe traseul drumului județean DJ 609, care unește Municipiul Lugoj (DN 6) cu drumul județean DJ 609B (localitatea Bethausen) și trece prin localitățile: Hezeriș, Valea LungăRomînă, Cliciova – Bethausen – Cladova – Ohaba Lungă– Ohaba Română– lim. jud. Arad – Zăbalț.
Drumul public DJ 609 face parte din rețeaua de drumuri județene a Județului Timiș și este în administrarea Consiliului Județean Timiș, prin Direcția pentru Administrarea Drumurilor și Podurilor Județene Timiș.

Lungimea sectorului executat: 6,9 km;
Elemente geometrice în plan:

platformă: 8,00 m;
parte carosabilă: 6,00 m;
acostamente: 2×1,00 m;

din care :

benzi de încadrare: 2×0,25 m;
pantătransversală: 2,5% parte carosabilă;

4,0 % acostamente;
Structura rutierăare următoarea componență:
4 cm beton asfaltic;
6 cm beton asfaltic deschis (binder);
15-20 cm strat de piatrăspartă;
15-20 cm strat de reprofilare din balast;

pentru asigurarea elementelor geometrice s-au amenajat casete de lărgire pe ambele părți, cu o lățime medie de 1,0 m și 25 cm grosime din balast;

Alte lucrări:
Realizarea dispozitivelor de scurgere a apelor: șanțuri ranforsate din beton, șanțuri și rigole din beton și șanțuri de pământ
Realizarea unor drenuri suplimentare de colectare a apelor din corpul drumului;
Execuția a 19 de podețe laterale și accese la case (48 buc. tubulare și 28 buc. rigole carosate).

Comments

comments

About the Author