Dezastru – cea mai puternică furtună din ultima jumătate de secol

Posted on iun. 14 2024 - 10:23pm by petre

Cod roşu de furtună la Bucureşti!

Cea mai puternică furtună din ultimii 50 de ani a adus haosul în Capitală, aseară!

Peste 100 de străzi au fost inundate, 60 de copaci s-au prăbușit rupți de vânt, cel puțin 70 de mașini au fost distruse.

Imagini nemaivăzute au apărut și în restul țării: case și automobile ciuruite parcă de gloanțe, după trecerea unor vijelii care semănau cu un taifun violent.

În două ore, la Bucureşti s-au adunat 70 de litri de apă pe metru pătrat. Cât ar fi trebuit să plouă într-o lună. Vântul a suflat cu 90 de kilometri pe oră şi a îndoit copacii, iar ploaia şi grindina au tras cortina peste un oraş care în 20 de minute a fost sub ape.

Pe un asemenea potop, umbrelele au devenit inutile.

AntenaMeniuSearchStiri de ultima ora
LIVE Ultimele Știri Alege ce urmează Vremea
VIDEO Imagini apocaliptice după cea mai puternică furtună din ultimii 50 de ani în București. Mașinile, ciuruite de grindină
Cod roşu de furtună la Bucureşti! Cea mai puternică furtună din ultimii 50 de ani a adus haosul în Capitală, aseară! Peste 100 de străzi au fost inundate, 60 de copaci s-au prăbușit rupți de vânt, cel puțin 70 de mașini au fost distruse. Imagini nemaivăzute au apărut și în restul țării: case și automobile ciuruite parcă de gloanțe, după trecerea unor vijelii care semănau cu un taifun violent.

de Redactia Observator
la 14.06.2024 , 19:22

 

Imagini apocaliptice după cea mai puternică furtună din ultimii 50 de ani în București. Mașinile, ciuruite de grindină
În două ore, la Bucureşti s-au adunat 70 de litri de apă pe metru pătrat. Cât ar fi trebuit să plouă într-o lună. Vântul a suflat cu 90 de kilometri pe oră şi a îndoit copacii, iar ploaia şi grindina au tras cortina peste un oraş care în 20 de minute a fost sub ape. Pe un asemenea potop, umbrelele au devenit inutile.

Într-un complex rezidenţial din cartierul Drumul Taberei, apa a curs în cascade în lift şi pe scări. Iar în centru, în zona Unirii, a fost pericol de moarte.

În sudul Capitalei, mai multe bulevarde s-au inundat, iar șoferilor le-a fost din ce în ce mai greu să înainteze. Unii dintre ei au rămas blocaţi cu mașina în mijlocul străzii, cu apa care trece de glezne.

Pause

Unmute
Remaining Time -5:10

Picture-in-Picture

Fullscreen
VEZI ȘI
„M-am uitat pe geam, am văzut că a venit dealul”. Localitatea în care oamenii s-au temut că îi ia viitura cu tot cu case „M-am uitat pe geam, am văzut că a venit dealul”….
Imagini apocaliptice după cea mai puternică furtună din ultimii 50 de ani în București. Mașinile, ciuruite de grindină Imagini apocaliptice după cea mai puternică…
Trei stewardese dintr-un avion Wizz Air care venea către Bucureşti, rănite în timpul turbulenţelor. Una dintre ele a fost tăiată pe faţă Trei stewardese dintr-un avion Wizz Air care venea…
Bucureştiul, lovit de cea mai puternică furtună din ultima jumătate de secol. În 15 minute, grindina a înfundat canalizările, iar străzile s-au transformat în râuri Bucureştiul, lovit de cea mai puternică furtună…
Localitate distrusă după o furtună de 15 minute. Zeci de case şi maşini au fost ciuruite de grindină, iar puhoaiele au intrat în case Localitate distrusă după o furtună de 15 minute….
Urmările furtunii de cod roşu din Capitală: Peste 100 de copaci căzuţi şi aproape 100 de maşini distruse. Pompierii au avut 500 de intervenţii Urmările furtunii de cod roşu din Capitală: Peste…
Capitala, paralizată de furtună. Mașini blocate în intersecții, din cauza puhoaielor
PE ACELAŞI SUBIECT
Bucureştiul, lovit de cea mai puternică furtună din ultima jumătate de secol. În 15 minute, grindina a înfundat…
Localitate distrusă după o furtună de 15 minute. Zeci de case şi maşini au fost ciuruite de grindină, iar…
Urmările furtunii de cod roşu din Capitală: Peste 100 de copaci căzuţi şi aproape 100 de maşini distruse….
Circulaţia din Bucureşti, dirijată în plină furtună de însuşi comandantul Brigăzii Rutiere: „Cei care ţipă…
Imagini ca după bombardament în urma furtunii care s-a dezlănţuit în ţară. În câteva ore, furia naturii a…
În doar câteva minute de ploaie torenţială, bulevardul Gheorghe Siseşti din Capitală s-a inundat complet. Maşinile au rămas la intersecţie pentru că nu au putut înainta.

În scurt timp, apa a ajuns până la portierele maşinilor. Vehiculele au înaintat cu greu printre valurile de pe străzi. Şoferii au înotat în şuvoaiele până la genunchi şi au încercat să mute automobilele în locuri mai înalte. Sute de maşini au fost inundate. Puhoaiele au năvălit şi în parcările subterane. În 20 de minute s-au adunat 53 de litri de apă pe metru pătrat.

Când maşinile s-au pus totuşi în mişcare, după miezul nopţii, traficul a fost cumplit, ca la o oră de vârf. Şeful Poliţiei Rutiere Bucureşti a ieşit şi el în stradă, să dirijeze circulaţia, cu apa până la glezne.

 

Comments

comments

About the Author