Criză politică în România! USR condiționează rămânerea la guvernare de plecarea lui Cîțu SURSE

Posted on apr. 14 2021 - 1:22pm by petre

Este criză politică în România, după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Sănătății Vlad Voiculescu.

Liderul deputaților USR-PLUS Ionuț Moșteanu a confirmat în fața presei că ”orice variantă este pe masă”, inclusiv ieșirea de la guvernare.

-► Cronologia evenimentelor – LIVE TEXT
-► Surse: Barna nu a acceptat să fie ministru interimar al Sănătății
– Co-președintele USR-PLUS Dacian Cioloș: ”Este inacceptabil”
-► Liderul UDMR: Coaliția trebuie să meargă mai departe
-► Ciolacu: Revocarea lui Voiculescu a venit prea târziu
-► Liderul deputaților USR-PLUS: ”Orice variantă este pe masă”, inclusiv ieșirea de la guvernare

Conducerile USR-PLUS s-au reunit de la ora 12.00, de urgență, pentru a discuta despre planul de acțiune.

Ședința de Guvern care ar fi trebuit să înceapă la ora 13.00 a fost amânată, deoarece miniștrii USR-PLUS nu s-au mai prezentat.

Pe de altă parte, dacă USR-PLUS ar ieși din coaliție, în guvernare ar rămâne doar PNL și UDMR, în condițiile în care liderul UDMR Kelemen Hunor a spus că salută demiterea lui Vlad Voiculescu.

Potrivit unor surse politice, vicepremierul Dan Barna nu a acceptat propunerea lui Cîțu de a ocupa interimar funcția de ministru al Sănătății. O variantă de rezervă ar putea fi ca premierul să se ocupe interimar de Ministerul Sănătății.

Nu în ultimul rând, potrivit unor surse politice, unii lideri USR-PLUS ar fi de acord să rămână în coaliția de guvernare cu o singură condiție: Florin Cîțu să nu mai fie premier. PNL, însă, refuză această variantă.

Cronologia evenimentelor – LIVE TEXT:

ora 13.05 Surse: Barna nu a acceptat să fie ministru interimar al Sănătății

Surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că vicepremierul Dan Barn a refuzat propunerea premierului Florin Cîțu de a ocupa interimar funcția de ministru al Sănătății.

Liderii USR-PLUS sunt supărați pentru că nu au fost consultați înainte ca șeful Guvernului să-l demită pe Voiculescu.

ora 12.15 Co-președintele USR-PLUS Dacian Cioloș: ”Este inacceptabil”

Co-președintele USR-PLUS Dacian Cioloș a comentat decizia premierului Florin Cîțu, spunând că ”este inacceptabil” modul în care a acționat șeful Guvernului.

ora 11.45 Liderul UDMR: Coaliția trebuie să meargă mai departe

Coaliţia trebuie să meargă mai departe, pentru că şi-a asumat responsabilitatea pentru toată ţara, a declarat vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR.

“Este decizia şi competenţa, atributul constituţional exclusiv al premierului, nu se comentează, ci se anunţă şi se aplică. Deci, din acest punct de vedere, prea multe comentarii n-aş vrea să fac. Sigur, au fost mai multe motive şi multe momente care au dus la această decizie a premierului. Coaliţia trebuie să meargă mai departe, că noi ne-am asumat responsabilitatea pentru toată ţara. Nu văd motive pentru o altă formulă de guvernare şi coaliţia nu s-a format pentru un singur om, nu s-a format pentru un singur partid. Guvernul are la bază un acord de coaliţie, un program de guvernare şi nişte deziderate mari, importante pentru ţară. Deci, aşteptăm nominalizarea unui nou ministru”, a afirmat vicepremierul pentru Agerpres.

ora 11.40 Ciolacu: Revocarea lui Voiculescu a venit prea târziu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii a venit ’mult prea târziu pentru mulţi români care şi-au pierdut viaţa sau şi-au distrus sănătatea”.

“Sunt 4 luni în care au ars spitale, în care morţii de COVID au fost batjocoriţi, în care bolnavii în stare gravă au fost evacuaţi din spital în miez de noapte, în care pacienţii au murit cu zile din cauza avariilor de la instalaţiile cu oxigen. 4 luni în care Iohannis a tăcut, iar Cîţu şi întreaga Coaliţie a Austerităţii au protejat acest ministru catastrofă! PNL, USR+ şi UDMR să nu îndrăznească să mai pună astfel calamităţi în fruntea Sănătăţii, precum Voiculescu sau Tătaru. E timpul să pună un profesionist care ştie ce trebuie făcut în această criză sanitară”, a scris Ciolacu pe Facebook.

sursa: ProTV

Comments

comments

About the Author