Corupție la Vama Nădlac – zeci de angajați „de la cântar” și de la control ridicați de mascați

Posted on feb. 13 2024 - 7:15pm by petre

Zeci de lucrători din Vama Nădlac (Arad) sunt duși în dimineața de marți, 13 februarie 2024, la audieri. Este vorba despre 46 angajați cu atribuțiuni în controlul mărfii.

Surse neoficiale spun că numărul angajaților de la Frontieră ridicați de DGA este de 46, fiind vorba despre lucrători „de la cântar“, de la Agenția de Control și Încasare din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, care sunt bănuiți de luare de mită.

Mascații și jandarmii sunt cei care au descins în dimineața de marți, 13 februarie 2024, în Vama Nădlac (Arad), pentru a-i ridica pe suspecți.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad precizează: „Din probatoriul administrat până la acest moment reies date privind comiterea, în perioada 2022-2023, a unor infracţiuni de luare de mită de către funcţionari din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A.-Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, Agenţia de Control şi Încasare, Nădlac II, constând în obţinerea de foloase necuvenite pentru a nu-şi exercita în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale generate de încălcarea dispoziţiilor legale (în principal a celor referitoare la existenţa rovinietei)”.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad efectuează cercetări într-un dosar penal faţă de 47 de suspecţi, angajaţi în cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru luare de mită în formă continuată.

 

„Persoanele în cauză, care au fost conduse la sediul DGA Arad, sunt suspectate de săvârşirea unor acţiuni asimilate faptelor de corupţie, situaţii descoperite în urma mai multor verificări derulate de structurile de control ale CNAIR. Elementele constatate astfel au fost înaintate, cu celeritate, instituţiilor abilitate ale statului, în vederea demarării cercetărilor”, informează CNAIR.

Potrivit sursei citate, aceste acţiuni de control sunt dispuse permanent de conducerea CNAIR, iar atunci când sunt identificate abateri de natură penală concluziile sunt transmise organelor de cercetare abilitate.

„Controalele şi măsurile luate se înscriu în decizia conducerii CNAIR privind toleranţă zero cu privire la actele de corupţie. Trebuie reamintit că, pentru prevenirea faptelor de corupţie, CNAIR şi DGA desfăşoară periodic cursuri de pregătire şi prevenţie cu personalul angajat, în baza unui protocol de colaborare încheiat între cele două instituţii”, adaugă compania de corupție

Comments

comments

About the Author