Cine sunt românii care vor cânta la Jazz TM

Posted on mart. 11 2014 - 2:28pm by petre

Band format la finele lui 2011, din Teodor Pop (pian, orgăHammond, sintetizator), Mihai Moldoveanu (chitarăbas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe, percuție) susțin primul concert pe 2 februarie 2012, în Timișoara. Au urmat participări la festivaluri de gen precum:  Garana Jazz, Alba Jazz, Sibiu Jazz Festival, Green Hours Jazz Festival, concerte la Szeged și la Budapesta, iar in 2014, pe 2 februarie au lansat primul material discografic, “Touch the Sky„, un disc ce conține zece piese originale înregistrate de către Uțu Pascu și Octavian Horvath la studioul Audio TM.  Blazzaj JazzTM (680x455) JazzyBIT JazzTM (680x453)

Preferând sălucreze la compoziții proprii în detrimentul copierii a ceea ce s-a creat deja, JazzyBIT promit ritm și atmosferăvie pe 9 iulie, în cadrul JAZZâ„¢:

“Ne place jazz-ul latin, viu, ritmat, care îți aratăcătrăiesti. O piesălatină, chiar dacăare la baza o gamăminoră, te face săte miști, îți dăo stare pozitiva.„ (Teodor Pop)

Blazzaj – 10 iulie 2014

Trupa fondată  în 1996, la inițiativa lui Eddie Neumann și Florin Barbu, sub titulatura „FunkinLeFree„ este compusădin Tavi Horvath (voce), Vali Potra (tobe), PetricăIonuțescu (trompetă), Uțu Pascu (bass), Horia Crișovan (chitară) și Lucian Nagy (saxofon). În1998, formația își schimbănumele folosind combinația cuvintelor ‘blazare’ și ‘jazz, și devin „Blazzaj”, care  citit de la coadăla cap, nu e altceva decit “jazzalb„. Albumele Blazzaj sunt “Atenție Blazzaj„ (1998) și “Macadam„ (2003).
Sinonim cu muzica originală, plinăde energie, care combinăelemente aparținând mai multor stiluri, Blazzaj au versuri cu mesaj puternic. Pe 15 decembrie 2013 bandul a aniversat 15 ani de existențăprintr-un concert cu invitați speciali, evenimentul urmând a fi înregistrat pe un DVD ce va apărea în cursul acestui an. Pe 10 iulie vom avea parte deo searăîn care versurile bine gândite se vor alătura unor sounduri de acid jazz și nu numai:

“Muzica noastrăe grea pentru căse inspirădin stele (de muzica usoara). Cântăm ce anume simțim noi ca e funky.„ (Tavi Horvath)

Teo Milea – 11 iulie 2014

Teo Milea a început săcânte la pian la 6 ani, a studiat la Liceul de muzica „Sabin Dragoi” din Arad și a urmat cursurile Facultății de Muzică, de la Universitatea de Vest din Timișoara. A facut parte din diverse formule de muzicăclasică, duo-uri și trio-uri, împreunăcu care a călătorit în străinătate (Germania, Elveția,

Austria sau Statele Unite) și a participat la mai multe concursuri. Una dintre cele mai importante colaborari a fost cea cu Opera din Viena. ÃŽntre 2009 și 2011, a cantat jazz, pop, rock și electro, în diverse trupe muzicale.

Primul album  solo, “On White…and Black Keys„ a apărut în 2012, fiind susținut de turneul omonim ce a trecut prin Arad, Timisoara, București și mai apoi în Belgia, Austria, și Germania. Pentru seara de 11 iulie Teo Milea ne promite o amintire unicat:

“Este un schimb de energie: eu iți ofer prima datăenergie pozitivăși în a doua, în a treia piesă, începi sămi-o dai tu.[…] Aceasta este dorința mea: în momentul în care intrăm pe scena, îmi găsesc elementul X și pâna la piesa a treia, găsesc eu ceva, măreinventez, atunci pe loc, și-l caut, și vizualizez, și transmit energetic. Niciodatănu va fi la fel. “

Generale:
JAZZâ„¢se va desfășura în Piața Victoriei din Timișoara în perioada 9-11 iulie 2014.
Accesul la JAZZâ„¢ este gratuit DAR se pot rezerva locuri pe scaun într-o zonăspecial amenajatădin fața scenei cu 50 lei/festival (începând cu data de 18 martie). Prețul este modic și prin urmare, încurajăm iubitorii acestui gen săachiziționeze bilete ca dovadăa susținerii culturii în Timișoara. Mai multe detalii despre acces pe www.JazzTM.ro
Prima ediție JAZZâ„¢a adus la Timișoara nume precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray și Macy Gray și a fost transmisa de MezzoTV în 44 de tari.

Pentru ediția din 2014 sunt deja confirmați următorii artiști: Anoushka Shankar, The Cat Empire, Terri Lyne Carrington’s Mosaic Project 2 feat. Lizz Wright, Neil Cowley Trio, Andreya Triana și Al Jarreau.

Comments

comments

About the Author