Ciclonul Ciara face prăpăd în Ungaria

Posted on feb. 11 2020 - 12:45pm by petre

Ciclonul Ciara, care a măturat Europa de Vest, a ajuns ieri seara în Ungaria, cu vânt extrem de puternic, cu rafale de până la 90-100 km / h.

Acoperișuri, copaci și coșurile de fum au fost distruse de ciclon și au provocat, de asemenea, perturbări ale călătoriilor feroviare și aeriene.

Cea mai puternică rafală de vânt a fost măsurată la Kékestető, unde Ciara a luat cu asaltul localitatea cu 111 kilometri pe oră.

Mai multe zboruri de pe aeroportul Ferencz Liszt din Budapesta au fost anulate din cauza ciclonului Ciara.

Cu excepția a două județe, Zala și Baranya, Serviciul Meteorologic Național a emis marți un avertisment de gradul întâi, corespondentul codului roșu în România, pentru întreaga Ungarie din cauza amenințării de rafale puternice de vânt și furtuni.

Pompierii au fost chemați de 397 de ori până ieri seară să intervină în zonele afectate.

Luni seară, până la ora 19:00, pompierii au fost nevoiți să intervină în 397 de locații din cauza vântului puternic, furtuna provocând pagube la un total de 120 de clădiri.

În Győr, acoperișul unei săli de sport a fost sfâșiat de vânt, în timp ce în Szentlőrinc, un copac a căzut pe poarta unei școli elementare.

Pe lângă clădirile rezidențiale, mai multe clădiri publice au fost avariate.

Pompierii au fost alertați în aproximativ 240 de locații din cauza copacilor căzuți sau a crengilor de copaci rupte.

Vezi imagini dramatice cu furtunile care au măturat Europa

În mai multe locuri, copacii căzuți au deteriorat, de asemenea, cablurile electrice, provocând întreruperi de energi, mii de gospodării din toată țara rămânând fără curent.

De asemenea, apa lacului Balaton a fost „înclinată”, cu cea mai mare diferență de nivel de 82 de centimetri între coastele de est și vest.

Comments

comments

About the Author