Ce se întâmplă cu pensiile speciale ale parlamentarilor – anunțul a fost făcut azi

Posted on mai 25 2020 - 6:02pm by petre

Liberalii doresc anularea pensiilor speciale ale parlamentarilor, conform unui proiect de lege depus de senatorii şi deputaţii PNL,

referitor la modificarea statutului aleşilor la nivel naţional.

Anunţul a fost făcut de şeful grupului deputaţilor PNL, Florin Roman, care a spus că nu există niciun motiv ca proiectul să mai fie atacat la Curtea Constituţională a României.

Florin Roman a arătat: „Proiectul nostru de lege cuprinde toate observaţiile emise de Curtea Constituţională pe acest subiect. Din punctul nostru de vedere nu vor mai avea niciun motiv să respingă sau să declare neconstituţional un proiect de lege care este făcut în baza solicitărilor celor de la Curtea Constituţională. (…) Preia în întregime observaţiile Curţii Constituţionale şi sper ca el să fie adoptat în regim de urgenţă pentru că partidele mari din Parlamentul României, cel puţin declarativ, au spus că vor susţine orice proiect de lege constituţional pentru eliminarea pensiilor senatorilor de deputaţilor”.

Proiectul legislativ al liberalilor vine după ce, în plenul Parlamentului, convocat miercurea trecută pentru aborarea stării de alertă instaurată de guvernul Orban, deputaţii şi senatorii USR au solicitat introducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege iniţiat de formaţiunea politică al cărei lider este Dan Barna privind anularea pensiilor speciale.

Pentru că liderii celorlaltor grupuri politice nu au fost de acord cu solicitarea USR, membrii acestui partid au solicitat preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului să promită că într-un plen ce va fi convocat într-o perioadă scurtă va fi modificat statutul senatorilor şi deputaţilor şi măcar pensiile speciale ale acestora vor fi înlăturate.

Comments

comments

About the Author