Burse pentru doctoranzii in stiinte medicale

Posted on sept. 20 2010 - 5:03pm by petre

Investeste in oameni! Sub acest generic, luni, la Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes din Timisoara a fost lansat un nou proiect transnational.

Este vorba despre Burse doctorale pentru doctoranzi competitivi in Aria Europeana a Cercetarii, proiect implementat de UMFT in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie Gr.T. Popa Iasi, Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii din Szeged si Facultatea de Medicina de la Universitatea Johann Wolfgang Goethe Frankfurt.

In cadrul proiectului, 30 de doctoranzi din Timisoara si Iasi au oportunitatea de a se forma in domeniul cercetarii medicale. Prin acest proiect sunt finantati 23 de doctoranzi din Timisoara si sapte din Iasi. Acestia vor studia pe o perioada de opt luni la universitatile partenere, iar in rest vor primi bursa doctorala in Romnia, a precizat conf. univ. dr. Simona Dragan, UMF Victor Babes Timisoara.

Proiectul a fost lansat in prezenta invitatilor speciali de la Universitatile partenere, printre care Prof. Josef Pfeilschifter de la universitatea din Frankfurt, Prof. Ferenc Bari de la Universitatea din Szeged si Prof. Smaranda Iancu, directorul Scolii Doctorale de la UMF Iasi.
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, iar valoarea totala a burselor acordate se ridica la suma de 6.689.569 lei. Proiectul va fi implementat pe o perioada de de 36 luni, intre 1 martie 2010 si 28 februarie 2013, principalul sau obiectiv fiind cresterea atractivitatii si motivatiei pentru cariera in cercetare, prin sprijinirea doctoranzilor si imbunatatirea mobilitatii acestora pe durata ciclului doctoral, inclusiv prin facilitarea obtinerii de diplome in cotutela.

Comments

comments

About the Author