Bilanț teribil al masacrului din Rusia – 143 de morți și tot atâția răniți – 11 suspecți au fost prinși

Posted on mart. 23 2024 - 7:51pm by petre

Atac în Rusia la Crocus City Hall. 11 persoane suspectate că au comis vineri atacul mortal din apropiere de Moscova au fost reţinute, susţine FSB, serviciul federal de securitate. Între timp, bilanțul celor uciși a crescut la 144 morţi şi 145 de răniţi. Sala de concerte din Moscova unde a avut loc atacul este încă în curs de inspectare, iar Comitetului rus de Investigaţii susţine că atacatorii au folosit lichid inflamabil pentru a da foc unor secţiuni din sala de concerte şi arme automate, lăsând în urmă muniţie. FSB pretinde că după atacul terorist de la Moscova, teroriștii intenționau să treacă granița în Ucraina, aveau contacte relevante în partea ucraineană.

Potrivit Reuters, bilanţul persoanelor care au murit în urma atacului a ajuns la 143.

Kievul a negat din nou sâmbătă orice legătură cu atacul mortal de vineri din apropiere de Moscova, soldat cu cel puţin 115 morţi şi revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), după ce serviciile speciale ruse au susţinut că atacatorii aveau contacte în Ucraina şi încercau să fugă acolo când au fost arestaţi, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Ne-am aşteptat ca versiunea oficialilor ruşi să fie ‘pista ucraineană'”, a scris consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak pe reţeaua de socializare X. „Declaraţiile serviciilor speciale ruse cu privire la Ucraina sunt absolut de neconceput şi absurde. Ucraina nu are nicio legătură cu incidentul”, a precizat el.

Agenţia Reuters, care citează Baza, un post de ştiri despre care afirmă că are contacte bune în cadrul securităţii ruseşti şi al forţelor de ordine, notează că 28 de persoane decedate în atacul de la Moscova au fost găsite într-o toaletă, iar 14 pe o scară la Crocus City Hall. „Multe mame au fost găsite moarte ţinându-şi copiii la piept”, a precizat sursa menţionată

 

Comments

comments

About the Author