Banatul, din nou în mare sărbătoare – românii sunt așteptați cu distracție, bunătăți și vedete la Festivalul Dovleacului

Posted on aug. 31 2022 - 1:45pm by petre

Bănățenii sunt așteptați și în acest an la deja celebrul Festival al Dovleacului din orașul  Kikinda, în Banatul sârbesc.

Ediția de anul acesta promite, pe lângă târgul de bunătăți cate se va întinde pe toată lungimea centrului istoric al Kilindei, un program artistic de zile mari.

Violonistul Jovan Kolundžija și cântărețul Zdravko Čolić sunt doar câteva dintre numele muzicale care vor marca cel mai mare eveniment Kikinda „Crazy Days”, care va avea loc anul acesta în perioada 15-18 septembrie.

Organizatorii, orașul Kikinda și Organizația Turistică Kikinda, au anunțat că grupurile Kerber, Van Gogh, precum și trompetistul Dejan Petrović și Big Band vor participa la programul celui de-al 37-lea eveniment Kikinda.

Evenimentul central este competiția producătorilor de dovleac, unde se alege dovleacul cel mai greu și cel mai lung, sau dovleacul nebun.

Competiția va fi monitorizată în premieră de judecătorii Asociației Mondiale a Cultivatorilor de Dovleac.

Ultimul record a fost stabilit în urmă cu trei ani, când Dušan Jankov din Churužana a produs un dovleac cu o greutate de 639,5 kilograme.

Cu toate acestea, cel mai faimos este deținătorul recordului Guinness, Goran Lazić din Kikinda, care a crescut un dovleac lung de 366 de centimetri.

Kinderball îi așteaptă pe cei mai tineri vizitatori ai „Dana ludaje”, iar Banatski Fruštuk, European Corner, Guest Room îi așteaptă pe toți oaspeții.

 

Comments

comments

About the Author